Exclusiv

Petrecere de zile mari la inaugurarea “Casa Vinului – Dr. Puşcă”, din comuna Peştera

Joi, 25 iunie, ora 16:00, a avut loc festivitatea de inaugurare a începerii lucrărilor la Combinatul de Vinifcaţie de la SC Domeniile-Viticole Dr. Puşcă, din comuna Peştera, judeţul Constanţa. Investiţia eligibilă a ajuns la aproape 3.800.000 euro, iar festivitatea de inaugurare a fost urmată de o minunată masă în aer liber într-un cadru natural la Casa Vinului Dr. Puşcă, din localitatea vecină, Făclia. 

Un articol de Andreea PAVEL

În fapt, în ziua cu pricina s-au putut sărbători două evenimente într-unul. Pe de-o parte am avut de-a face cu inaugurarea despre care vorbeam, pe de altă parte cu incursiunea la vie, care s-a „soldat” cu o masă câmpenească de toată frumuseţea. Oficial, magazinul care face parte din seria „Casa vinului – dr. Puşcă”, se numeşte „Complex comercial specializat de prezentare a vinurilor româneşti”. Magazinul este situat pe E81, între Cernavodă şi Constanţa, în localitatea Făclia ce aparţine de comuna Saligny.
Magazinul este bogat în sortimente de vin românesc, străin, dar şi de vinuri vărsate, păstrate în cele mai bune condiţii.  La eveniment s-au înmânat medalii de merit, s-au făcut fotografii, s-a chefuit, iar sărbătoarea a fost învăluită de o atmosferă de toată frumuseţea. Invitatul special a fost ambasadorul Chinei la Bucureşti, Liu Zengwen.
Din cele 160 de hectare cumpărate de dr. Puşcă pe dealurile din zona Peştera, între Cernavodă şi Medgidia, aproape 20 ha sunt ocupate de Tămâioasa Românească. Sperând că prima recoltă să fie gata în 2010, personajul principal al petrecerii a declarat că mai bine de trei sferturi din întregul lot sunt soiuri roşii, cum ar fi Feteasca Neagră, Cabernet, Pinot Noir, Merlot. Dintre soiurile albe amintim Feteasca Albă, Feteasca Regală, Chardonnay, Sauvignon Blanc. Fondurile europene sunt cele care i-au dat o mână de ajutor dr. Puşcă. Tot din acestea va fi construit şi combinatul de vinificaţie.
În încheiere, n-ar mai fi de spus decât faptul că familia Puşcă a fost o adevărată gazdă, toţi invitaţii s-au simţit excelent şi numai cine a participat la eveniment poate să confirme acest lucru. Masa îmbelşugată şi voia bună, muzica şi dansurile n-au făcut decât să completeze perfect bucuria celor prezenţi.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top