Actualitate

Petre Urziceanu, primar Negru Vodă: „Redăm spațiile publice cetățenilor din oraș”

Petre Urziceanu, primarul orașului Negru Vodă, a anunțat recent că au început lucrările pentru amenajare peisagistică, lucrări ce fac parte din proiectul „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă” – COD SMIS 125055, proiect finanțat prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2014-2020.

Lucrările ce urmează să fie efectuate sunt următoarele:

  • înlocuirea pavajului degradat;
  • reamenajarea spațiilor verzi cu sistem automatizat de irigare;
  • reamenajarea circulațiilor pietonale, pe care se vor amplasa dotările aferente amenajărilor exterioare (suprafață totală de 30.915,35 mp);
  • iluminat public și CCTV(monitorizare video);
  • montarea băncilor, a coșurilor de gunoi, a stațiilor de autobuz, parcări de biciclete, drapele și cișmele, etc.

„Lucrările enumerate vizează îmbunătățirea şi revitalizarea mediului urban din Orașul Negru Vodă în scopul creării şi menținerii unui cadru general favorabil dezvoltării economico-sociale durabile adaptat nevoilor comunității”, spune edilul.

„Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului” este un proiect ce cuprinde două componente: construirea unui ansamblu de locuințe sociale și amenajarea peisagistică în orașul Negru Vodă.

Construirea ansamblului de locuințe sociale presupune construirea a trei clădiri P+2E, cu 6 apartamente de 2 camere și a opt clădiri P+1E, cu 2 apartamente de 3 camere. De asemenea, ansamblul va avea două spații de joacă pentru copii și alei pietonale.

Imobilele construite în regim P+2 sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, iar apartamentele de la parter sunt proiectate astfel încât să poată fi ocupate de persoane cu dizabilități locomotorii. În cadrul ansamblului se vor construi alei de acces pietonale cu dale tactile, de asemenea se va realiza reabilitarea căilor de acces precum și racordarea la trecerile de pietoni pentru a permite parcurgerea spațiului de către persoanele cu dizabilități.

Fiecare clădire va fi prevăzută cu instalație cu panouri solare pentru reducerea costurilor în exploatare pentru asigurarea agentului termic. Încălzirea fiecărui imobil de se va realiza utilizând o centrală termică modernă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top