Opinii

”Peştişorul de aur” a îndeplinit dorinţele iubitorilor de cultură

Centrul Cultural ”Jean Bart” (Tulcea) a organizat a XVIII-a ediţie a festivalului

În perioada 7 – 12 august a.c., la Tulcea s-a desfăşurat cea de-a XVIII – a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur”, eveniment organizat de  Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, al Palatului Copiilor Tulcea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea, sub egida Consiliului Judeţean Tulcea.

Un articol de Andreea PAVEL

Anul acesta, la festival au participat ansambluri din străinătate: Ansamblul „Zvevditza”, din Dimitrovgrad, Bulgaria, Ansamblul „Halztska Veselka”, din Ivano-Francisc, Ucraina, Ansamblul „Przygoda”, din Rybnic, Polonia, Ansamblul „Michaar”, din Moscova, Rusia, Ansamblul „Naduri”, din Tbilisi, Georgia, Ansamblul „Veselia”, din Chişinău, Republica Moldova, Ansamblul „Hoy-Tur”, din Ankara, Turcia, precum şi Ansamblul „Kitka”, din Istibanja, Macedonia. La festivitate nu aveau cum să lipsească ansamblurile din ţară: Ansamblul „Doina Chioarului”, din Şomcuţa Mare, Maramureş, Ansamblul „Dobruneanca”, din comuna Dobrun, Olt, formaţia de căluşari a Şcolii generale din comuna Conţeşti, Teleorman, Ansamblul „Floare din câmpie”, din comuna Florica, Buzău, Ansamblul „Vulturaşul”, din Brăila, Ansamblul „Păuniţa”, din Sângeorz Băi, Bistriţa, Ansamblul „Hora Timişului”, din Timişoara, Timiş, Fanfara „Rotaria”, din Iaşi, Ansamblul „Argeşelul”, din Câmpulung, Argeş, precum şi Ansamblul „Dobrogeanca”, din Constanţa. Din judeţul Tulcea au participat ansamblul „Doruleţul”, din Tulcea, Ansamblul „Drăguţa – Siliştea”, din Turcoaia, Ansamblul aromân „Dor”, din Sarighiol de Deal, Ansamblul „Nuferii Deltei”, din Nufăru, Ansamblul „Ghiocel de la Luncaviţa”, din Luncaviţa, precum şi grupul de dans al Comunităţii Rrome din Tulcea.

Festivalul a debutat pe 8 august, cu o paradă a portului şi dansului popular. Pe 12 august, începând cu ora 19:30, pe scena din Piaţa Civică a municipiului Tulcea, a avut loc festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top