Actualitate

”Peştele trebuie să stea la FRIG, nu la PLAJĂ”. Controale ANPC la “cârciumi” de lux de pe litoral

Ca în fiecare an, inspectorii ANPC din cadrul Comandamentului Litoral 2022 au purces la controale ale unităților de alimentație publică și cazare. Și tot ca în fiecare an, unii dintre cei controlați se plâng de abuzuri. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, respinge acuzațiile și îi invită pe operatorii economici să își facă treaba în loc să se plângă:

”Astăzi este depre <cârciumi de lux>, nu depre restaurante, fiind o distanță mare între cele două noțiuni. Peștele trebuie să stea la frig, nu la plajă! Când le oprim activitatea, e abuz! Și încep să se tânguiască și să sune în stânga și-n dreapta. Mai bine ar suna la o firmă de curațenie și ar învăța să facă treaba așa cum trebuie!

Hotelurile Ambasador SA, Novotel si încă unele structuri de cazare la fel de celebre au primit vizita colegilor noștri mai tineri. Amenzi, suspendări de activitate, deci multe nereguli! Facem niște <abuzuri>… de ți-e mai mare dragul!

Felicitări colegilor! Suntem aici să ordonăm piața, indiferent de presiuni, indiferent de dimensiunea brandului și indiferent de cei care sunt absolut disperați că s-a dus mica înțelegere!”.

Iată ce declara șeful ANPC la începutul sezonului:

Vom verifica cazierul comercial al fiecăruia dintre cei evaluaţi, vom şti dacă şi în anii trecuţi l-am povăţuit, iar dacă lucrurile, în schimb, au încremenit în timp din perspectiva operatorului economic, cu siguranţă vom aplica sancţiuni, fie şi cea cu avertisment, cu menţiunea că odată aplicată o sancţiune şi neasumată de operatorii economici, repetat, în mai puţin de 6 luni, poate conduce la suspendarea activităţii acestuia. Nu ne dorim aşa ceva, dar cu siguranţă nu ne dorim ca turiştii să plece de aici nemulţumiţi”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top