Actualitate

Peste 750 de voluntari din Cernavodă au participat la campania „Curățăm România”

Peste 750 de voluntari din Cernavodă au participat la începutul lunii mai la campania Curățăm România care se desfășoară la nivel național, sub sloganul “Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”

Echipați corespunzător cu saci și mănuși de protecție, elevi din școlile cernavodene însoțiți de profesori, salariați ai Societății Comerciale Gospodăria Comunală SRL, alături de angajați ai Primăriei și reprezentanți ai forțelor de ordine de pe raza orașului, dar și de cetățenii cărora le pasă să trăiască într-un mediu curat, au participat la colectarea deșeurilor de pe terenurile neutilizate și a zonelor verzi din vecinătatea Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Acțiunea s-a desfășurat și în zonele periferice ale orașului care nu aparțin domeniului public sau privat, pe care administrația publică locală nu are competență pentru ecologizarea lor (terenuri ale CFR, ale Căilor Navigabile, etc.). Acțiunea a fost organizată cu toate măsurile de siguranță, pe baza recomandărilor prevăzute în ghidul campaniei.

În cadrul acestei acțiuni s-au colectat aproximativ 1.000 de saci, însumând 40 de tone de deșeuri cu obiecte din plastic și alte materiale dăunătoare mediului. Pentru a fi eficienți și pentru a acoperi o arie cât mai largă, participanții s-au grupat în echipe, iar acțiunea s-a desfășurat sub forma unei competiții colegiale, care la final a fost încununată de mulțumirea sufletească a fiecărui participant. Volumul este unul uriaș, la fel și amenințarea pentru mediul înconjurător, iar deșeurile aruncate în natură reprezintă o problemă pentru sănătatea oamenilor și a animalelor deopotrivă.

„Evenimentul a reușit să atragă voluntari din toate domeniile de activitate, în special din cadrul instituțiilor publice (școli, Primărie, Jandarmerie) și câțiva cetățeni cu spirit civic. Ne propunem să ne implicăm activ și să organizăm noi campanii similare, arătând astfel că schimbarea vine din inițiativa fiecăruia dintre noi”, spun reprezentanții Primăriei Cernavodă.

Conducerea administrației publice locale le mulțumește tuturor celor care au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic și implicare în lupta pentru un mediu mai curat si îi invită pe cât mai mulți dintre cetățenii acestui oraș să se implice în campaniile următoare, să lase treburile zilnice pentru câteva ore, oferindu-se astfel să ajute la păstrarea mediului înconjurător curat și sigur. „Prin aceste gesturi simple, vom trăi într-un oraș mai curat, care să ne ofere siguranță, fără să ne simțim vulnerabili, punând sănătatea noastră pe primul loc”, adaugă primăria.

Aceasta a fost primul eveniment din 2022, din cadrul unei serii de campanii pe care Primăria Cernavodă urmează să le desfășoare în primăvară, vară și toamnă. Simpla participare în activitatea acestui proiect reprezintă o decizie de acceptare și îmbrățișare a unei cauze care contează cu adevărat. Ulterior, se pot prezenta exemple pozitive și totodată, se poate declara faptul că suntem pe drumul cel bun. Cauza generală întregește valori precum: mai multă reciclare, mai puține depozite de deșeuri, o natură mai curată și un aer mai bun de respirat. Toate acestea, cu perseverență și inițiative precum cele pe care administrația publică locală le promovează, vor conduce treptat spre o calitate sporită a vieții.

„Am ales să organizăm astfel de acțiuni la nivel local pe viitor, ca să înțelegem implicarea noastră în mediul înconjurător. Nu ne putem izola! Natura ne oferă multe beneficii gratuite: aer curat, apă curată, priveliști extraordinare, apusuri memorabile, ne protejează și ne ține sănătoși. Iar asta nu înseamnă decât faptul că și noi trebuie să avem grijă de ea! Vrem ca oamenii să înțeleagă că nu este vorba despre o simplă acțiune, ci este vorba despre un stil de viață. De asemenea, nu este vorba despre acțiunea unui singur individ, ci este o acțiune colectivă: toți contribuim câte puțin la păstrarea mediului înconjurător! Fiecare acțiune contează!  Acesta este un angajament pe care ni-l luăm fiecare dintre noi, cu fiecare decizie, zi de zi”, adaugă responsabilii din primărie.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top