Actualitate

Cernavodă: Sistemul de canalizare menajeră și pluvială se extinde

În această lună, asocierea de firme asocierea S.C. TACA CONSTRUCȚII ȘI CONSULTANȚĂ SRL și S.C. EUROAUDIT SERVICE SRL lucrează la proiectul de extindere a sistemului public de canalizare menajeră și pluvială, în zonele unde aceasta nu există. Este vorba despre rețele ce se vor implementa pe străzile Pelicanului, Corbului și General Praporgescu.

„În prezent, colectarea apelor menajere din zona străzilor Pelicanului, Corbului, G-ral Praporgescu, Egretei, Treierișului, Pescărușului și Șoimului se realizează prin fose septice. Pe amplasamentul propus nu există rețea de preluare și evacuare a apelor pluviale. Prin executarea acestor lucrări se dorește realizarea rețelelor de canalizare menajeră și pluvială, care vor satisface cerințele și necesitățile specifice zonei de locuințe (case)”, spun reprezentanții Primăriei Cernavodă.

Conform proiectului tehnic, vor fi executați 618 metri de rețea canalizare menajeră,  24 de cămine colectoare și vor fi realizate rigole carosabile pe o lungime de 76 metri.

Valoarea lucrărilor este de 1.422.798,18 lei fiind suportată în totalitate de la bugetul local.

„Lucrarea este extrem de importantă pentru locuitorii din zonă, administrația publică locală punând încă o dată pe primul plan interesele comunității. Scopul tuturor proiectelor de până acum a fost îmbunătățirea continuă a calității vieții generațiilor prezente și viitoare, printr-o abordare integrată între dezvoltarea economică, protecţia mediului și implicare socială. Strategia de dezvoltare a orașului Cernavodă reprezintă unul dintre cei mai importanţi paşi care susţin procesul de dezvoltare locală, deoarece are ca scop stabilirea unor priorităţi pe termen mediu şi lung pe caracteristicile localității noastre, o analiză a resurselor și oportunităților orașului, prezentând astfel cadrul în care se va realiza progresul în următorii ani în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii locuitorilor”, adaugă primăria.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top