Actualitate

Peste 50 de milioane de lei investiți în comuna Cerna. Cele mai importante proiecte ale administrației locale

Comuna tulceană Cerna se poate lăuda cu o valoare mare a investițiilor atrase în ultima perioadă spre comunitatea locală. Fie că este vorba despre infrastructura școlară, de cea rutieră sau de rețelele de canalizare, administrația locală a găsit mijloacele necesare pentru atragerea banilor de la bugetul de stat care să finanțeze în mare parte investițiile. Desigur, și de la bugetul local s-au făcut eforturi pentru acoperirea sumelor necesare cofinanțării acestor proiecte.

Dacă ar fi să amintim câteva dintre prioritățile mandatului primarului Petre Șopu ar trebui să începem cu proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale „Panait Cerna” – Corp C. Valoarea investiției a fost de 841.659,72 lei, bani alocați de la bugetul de stat și cel local.

Tot la capitolul proiecte finalizate amintim cel de amenajare prin metode alternative a drumurilor de interes local din comuna Cerna. Aici a fost vorba despre 9.144.162,36 de lei, sumă provenită tot de la bugetul de stat și cel local.

Proiectul a cuprins modernizarea drumurilor din trei localități ale comunei Cerna, pe o lungime totală de 10.633 de metri, prin amenajarea parții carosabile, a acostamentelor, execuția de podețe tubulare, execuția sistemelor de colectare și evacuare a apelor în lungul drumului prin șanțuri pereate din beton turnat monolit și șanțuri nepereate, amenajare intersecții și lucrări de marcaje rutiere.

În curs de implementare se află la această dată mai multe proiecte de infrastructură. Ne referim aici la cel de asfaltare drumuri în comuna Cerna, un proiect care ajunge la o valoare de peste 24 de milioane de lei.

Nici infrastructura rețelelor de canalizare nu a fost lăsată deoparte de administrația locală. Astfel, se lucrează la proiectul de realizare a unui sistem de canalizare și evacuare a apelor uzate din comună. Pentru aceasta, primăria Cerna a primit peste 18 milioane de lei, majoritatea banilor fiind alocați de la bugetul de stat.

Un alt proiect la care se lucrează este în valoare de 1,69 de milioane de lei. Cu acești bani se va realiza modernizarea iluminatului public în comună. Se va trece la un iluminat modern, economic, pe bază de LED în localitățile Cerna, Traian și Mircea Vodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top