Actualitate

Investiții în educație, infrastructură, sport și tehnologie în comuna Ciucurova, județul Tulcea

Comuna Ciucurova, județul Tulcea, este situată în zona centrală a podișului Babadagului, o zonă care face parte din podișul Dobrogei de Nord. Comuna este localizată în partea de sud vest a județului Tulcea, la 43 de kilometri distanță de municipiul Tulcea și la aproximativ 30 de kilometri de Babadag. Comuna este alcătuită din satele Fântâna Mare şi Atmagea, alături de reședința de comună Ciucurova.

În ultimii ani, administrația locală, condusă de primarul Marin Șerban, a lucrat la implementarea mai multor proiecte menite să dezvolte comunitatea și viața locuitorilor.

În primul rând, amintim aici, proiectul de construire a unei grădinițe în localitatea Ciucurova, un proiect în valoare de 1.051.000 de lei. Investiția este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Regională (PNDR), program derulat prin intermediul AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

„În prezent, în satul Ciucurova, comuna Ciucurova, nu există o grădiniță. Pentru a suplini lipsa unei grădinițe, într-una din cele 2 școli își desfășoară activitatea 4 grupe de copii. În grădiniță se asigură dezvoltarea normală și deplină a copilului preșcolar, valorificând potențialul fizic și psihic al fiecăruia, ținând seama de ritmul propriu, de nevoile sale afective și de activitatea sa fundamentală-jocul”, se arată în motivarea solicitării depuse de reprezentanții primăriei pentru obținerea finanțării obiectivului.

Un alt proiect important derulat prin PNDL II (Programul Național de Dezvoltare Locală), aparținând Ministerului Dezvoltării, este cel de modernizare infrastructură drumuri comunale în localitatea Ciucurova. Este vorba de 15.680.280 de lei investiți în acest proiect care vizează o lungime totală de 15 kilometri de drum comunal.

Tot la capitolul infrastructură rutieră se încadrează și proiectul de reabilitare drumuri comunale, o investiție de 10.986.777 de lei cu care vizau drumuri în lungime de 10.182 de metri.

„Modernizare cămin cultural în localitatea Ciucurova” este un alt proiect aflat pe agenda administrației locale. Prin submăsura 7.6 – Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural, comuna primește 1.955.609 de lei pentru această investiție.

Nici tinerii nu au fost uitați de primăria Ciucurova. În acest sens, se implementează proiectul de amenajare a unui teren de sport multifuncțional, finanțat prin măsura 7/6B – „Coșul” serviciilor de bază în teritoriul Munții Măcinului – Dunărea Veche, în valoare de 64.743 euro.

Populația comunei Ciucurova este de 1.977 locuitori conform Recensământului populației 2011, din care 412 copii cu vârsta cuprinsa intre 5-19 ani. Numărul total al persoanelor deservite direct de proiect este de 235 elevi ai scolii din localitatea Ciucurova, dar indirect și ceilalți tineri ai comunei.

Nu în ultimul rând, primarul Marin Șerban și întreaga echipă a primăriei Ciucurova au aplicat pentru proiectul de servicii de instalare rețele WIFI pentru acțiunea “ WIFI4EU Promovarea conectivității la internet in comunitățile locale”. Prin acest proiect primăria beneficiază de grantul pentru acțiune ce are valoarea maximă de 15.000 Euro pentru realizarea unei rețele de internet deschis pusă la dispoziție pe raza localității.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top