Opinii

Peste 40 de turbine eoliene în comuna Mihai Viteazu

Comuna Mihai Viteazu îngroaşă rândurile localităţilor salvate pe timp de criză de firmele care “plantează” păduri de eoliene în judeţul Constanţa. În localitatea administrată de primarul Gheorghe Grameni, spaniolii sunt cei care au investit în energia verde. Astfel, în scurt timp, în Mihai Viteazu, va fi construit un parc de eoliene cu 42 de turbine. Principalul câştig al comunităţii va fi asigurarea gratuită a iluminatului public. În plus, primarul a declarat că există posibilitatea ca firma investitoare să asigure şi iluminat gratuit pentru toate instituţiile publice.

Un articol de Andreea PAVEL

„Investiţiile în turbinele eoliene vor aduce implicit şi beneficii pentru comunitatea locală. Printre avantajele pe care comunitatea din Mihai Viteazu le va primi se numără şi majorarea bugetului local de pe urma taxelor şi impozitelor, pe care primăria le va încasa de la aceste firme”, a declarat Gheorghe Grameni. Primarul a mai precizat faptul că firma investitoare a venit la fix în comună, iar taxele plătite de aceasta sunt ca o gură de aer pentru bugetul local, sufocat de măsurile drastice luate de Guvern, în ultima perioadă. Primarul Grameni e mulţumit, pe de altă parte, că locuitorii comunei au înţeles importanţa achitării datoriilor către primărie, la timp, mai ales în vreme de criză. “În doar două săptămâni, Primăria a încasat de la populaţie taxe şi impozite în valoare de peste 130.000 de lei. Pentru unii, aceste sume nu reprezintă mare lucru, dar pentru noi, cei din mediul rural, aceşti bani sunt importanţi şi extrem de utili. În plus, mă bucur că cetăţenii îşi fac datoria şi îşi achită taxele şi impozitele la timp”, a conchis primarul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top