Opinii

Dumitru Timofte vine la Primărie cu executorul şi o hotărâre judecătorească aberantă

Nevasta fostului viceprimar din comuna Nicolae Bălcescu răspunde la telefon, în locul lui

Scandalul început de Dumitru Timofte, fostul viceprimar din partea PNL, al comunei Nicolae Bălcescu, pare că nu se mai sfârşeşte. Toţi consilierii locali, inclusiv liberalii, au votat prin Hotărârea de Consiliu Local (HCL) 125/12.12.2008, ca Timofte să fie eliberat din funcţie. Locul acestuia a fost luat de Nicolae Ciocănete (PD-L), decizie pe care liberalul a perceput-o drept declaraţie de război. Mai mult decât atât, liberalii nu l-au mai susţinut pe Timofte, din cauză că acesta a fost acuzat de faptul că a făcut campanie electorală pentru alte partide şi astfel fostul viceprimar a rămas şi fără funcţia de consilier local. Dumitru Timofte a dat în judecată Consiliul Local al comunei Nicolae Bălcescu şi a fost susţinut de Tit Brăiloiu, prefectul Constanţei la acea vreme. După un an de judecată, instanţa a hotărât ca decizia consilierilor să fie anulată şi Timofte să fie repus în funcţie. Acest lucru era imposibil, dat fiind faptul că Timofte nu mai era consilier local.

Un articol de Andreea PAVEL

Nu-l lasă nevasta să răspundă la telefon?

Dumitru Timofte pare că nu a înţeles acest lucru, drept pentru care a apelat la un executor judecătoresc, cu ajutorul căruia să fie repus în funcţia atât de mult râvnită de fostul viceprimar. Un cotidian local din Constanţa a publicat o informaţie conform căreia soţia fostului viceprimar a răspuns la telefonul acestuia şi a început să dea indicaţii cu privire la recuperarea funcţiei, menţionând că Timofte a apelat la un executor judecătoresc şi că fostul vice are de primit 400 milioane de lei vechi, reprezentând salariile din ultimii doi ani. Menţionăm că nevasta lui Timofte a contactat şi jurnaliştii DEZVĂLUIRI, într-o seară, la o oră nu tocmai potrivită, ca să-i tragă de urechi pentru că publicaseră două anchete despre activitatea fostului viceprimar şi despre nemulţumirile sătenilor cu privire la atitudinea şi „afacerile” acestuia din comună. Aşa da femeie de fier, care taie şi spânzură în locul bărbatului.  

Avocatul primăriei: Decizia nu poate fi pusă în aplicare

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au stat de vorbă cu avocatul angajat de Consiliul Local Nicolae Bălcescu despre situaţia absurdă în care s-a ajuns. Acesta ne-a declarat că din punct de vedere legal, decizia judecătorilor nu poate fi pusă în aplicare. Nici primarul şi viceprimarul localităţii nu îşi explică de ce s-a ajuns în această situaţie, din moment ce Timofte nu mai e nici măcar membru al vreunui partid. E destul de jenant să ajungi în situaţia în care până şi consilierii din acelaşi partid cu tine votează împotriva ta. Motivele pentru care Timofte a fost eliberat din funcţie de către toţi colegii săi, sunt însă concludente.

Primarul comunei: Timofte are orgoliul rănit

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI l-au contactat telefonic pe primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, care ne-a declarat: “Probabil ea insistă mai mult cu repunerea în funcţie, nu el. Ea îşi doreşte poate mai mult decât el, să redevină viceprimar. Nu e normal să răspundă la telefonul lui. E amuzant, în schimb… Iar el insistă atât de mult pentru că vrea să arate oamenilor că dreptatea a fost la el, deşi nu e adevărat. Se simte rănit în orgoliu şi vrea să îşi rezolve o problemă personală. Dar domnul prefect ne-a zis clar că şi dacă îl punem din nou în funcţie, nu îl poate valida dumnealui, pentru că Timofte nu mai e nici măcar consilier! El asta nu poate să înţeleagă. Cât despre bani, având în vedere că hotărârea este definitivă şi irevocabilă, nu avem ce să facem şi îi vom da, deşi el nu a mai fost la muncă. Doar că nu îi vom da 400 milioane de lei vechi, pentru că nu ştim sigur dacă despre suma asta este vorba. De aceea, vom cere o expertiză contabilă, în urma căreia vom stabili despre ce sumă este vorba. Este singurul aspect în care poate fi implicat un executor judecătoresc. Pentru altceva, nu poate veni în primărie”, a conchis primarul comunei, Viorel Bălan.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top