Opinii

Pentru comuna Mihail Kogălniceanu, 2016 a fost un an plin de proiecte

Anul 2016 a fost un an în care reprezentanții administrațiilor locale au trecut testul alegerilor locale din luna iunie. Unii edili au fost realeși, semn că proiectele lor se bucură de sprijinul oamenilor, alții au fost înlocuiți cu persoane care trebuie să confirme de aici încolo. Ancuța Belu, primarul din Mihail Kogălniceanu, a fost realeasă pentru al doilea mandat, semn că munca ei a fost apreciată, iar locuitorii acestei comune au încredere în proiectele sale pentru următorii patru ani. Astfel, primarul își poate continua fără întrerupere proiectele aflate în derulare, dar și să pună pe agenda de lucru a administrației locale noi proiect menite să îmbunătățească viața oamenilor.

Încercând să creionăm o parte din proiectele derulate în comuna constănțeană, Mihail Kogălniceanu de-a lungul acestui an, trebuie să începem cu lucrările de infrastructură. Fie că vorbim de dezvoltarea rețelei de canalizare și apă pe anumite străzi, sau de reabilitarea trotuarelor pe străzile unde lucrările de canalizare s-au finalizat, observăm că proiectele s-au derulat continuu. Au fost asfaltate mai multe străzi comunale, au fost reabilitate drumuri de exploatare, lucrări plătite în principal de la bugetul local. Tot de la bugetul local al comunei au fost realizate și amenajări a unor spații de joacă pentru copiii din Kogălniceanu și Grupul Social Ceres.
De asemenea, Ancuța Belu, a pus un mare accent pe sprijinirea învățământului din comună, primăria implicându-se atât în reabilitarea instituțiilor de învățământ din satele aparținătoare, cât și în sprijinirea corpului profesoral prin decontarea transportului. Iar pentru elevi, fie că sunt cei mai merituoși, fie că sunt cei care întâmpină anumite probleme sociale, Consiliul Local și Primăria Mihail Kogălniceanu a prevăzut acordarea de burse care să-i stimuleze sau să preîntâmpine abandonul școlar.
Nici tinerii nu au fost uitați, în ședința de Consiliu local din luna septembrie fiind aprobată lista repartițiilor de locuințe ANL. Primăria pune, de asemenea, la dispoziția tinerilor, și nu numai, terenuri pentru ridicarea de locuințe.
Alte două proiecte notabile care s-au materializat în această perioadă au fost piața agroalimentară și locul de recreere din zona centrală a comunei.
Sunt numai câteva din realizările de anul acesta ale administrației Mihail Kogălniceanu. Anul viitor se anunță un an în care proiectele vor continua, mai ales că unele sunt deja depuse spre finanțare. Amintim doar de proiectul Centrului multifuncțional și de cel al unei Grădinițe cu program prelungit.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top