Video

Pe „PLAJA SĂLBATICĂ” de la CORBU, doar TURISMUL e SĂLBATIC | VIDEO

Suntem pe plaja Corbu, pe care autoritățile publice, unele ONG-uri, activiști de mediu și unii politicieni o consideră sălbatică și neantropizată, adică necălcată de om. Acest mod obtuz de a vedea lucrurile, împotriva evidenței că zeci de mii de turiști vin aici vara, descurajează orice investiție într-o infrastructură de turism civilizat.
În lipsa unei sistematizări a zonei, cu căi de acces, spații de cazare și campare legale,
managementul deșeurilor, toalete, turiștii se descurcă cum pot, adică nu respectă nicio regulă. Traversează nestingherit zona de vegetație de pe plajă, aflată în domeniul public al statului român (vegetație prin care au apărut în timp adevărate poteci), campează cu corturi și rulote la întâmplare, ilegal, în zone neamenajate, parchează la fel de ilegal, direct pe nisip, își fac nevoile pe unde apucă, în lipsa unor toalete civilizate. Și lasă în urmă gunoaie de tot felul, transformând zona de vegetație într-un adevărat coș de gunoi.
La sfârșit, vin autoritățile și îi amendează, închizând cercul vicios al unei situații
din care toată lumea are de suferit: cetățenii, mediul, turismul, bugetul statului și bugetele locale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top