Comisia Europeană

Pe această improvizaţie a dat Primăria Medgidia peste 40.000 euro!

„Instalaţia” de iluminat poate lua foc oricând 

„Minunatul” parc central din Medgidia, care este în paragină după ce a fost reabilitat pe milioane de euro printr-un proiect european, are și o scenă de spectacole, după proverbul cu chelul și tichia de mărgăritar. Aceasta a fost achiziționată de Primărie în afara proiectului european, cu 42000 euro, bani de la buget.
De la prima privire, așa zisa scenă pare a fi o improvizație ridicată la repezeală și făcută din materiale cât se poate de ieftine.
Începând de la panourile de placaj vopsite gri, total neinspirat pentru destinația acestei construcții și mergând până la instalația electrică de iluminat care încalcă orice reguli tehnice de instalare, construcția nu își justifică nici pe departe prețul.

Pe colivia din metal încropită parcă la repezeală de niște muncitori necalificați, se află întinsă o prelată pe care copiii au avut grijă să o mâzgălească cu desene grafitti pentru ca mai apoi cineva să încerce să le șteargă de mântuială. Prelata poartă și ea un semn de bună purtare a unor cetățeni „avizi de cultură” care au tăiat cu cuțitul, probabil într-un nemărginit avânt artistic, o „fereastră” pătrată pe una din laturile construcției.
Podeaua scenei pare mai veche decât orașul Medgidia, lemnul folosit, de proastă calitate, s-a uscat și a crăpat, devenind o adevărată capcană pentru potențialii artiști. Nici vorbă de acel tratament special (fierbere în ulei!) care trebuia aplicat lemnului de scenă pentru a preîntâmpina așchierea și contractarea prin uscare.

Instalația de iluminat- improvizație periculoasă

Deasupra scenei se află agățată în sfori de cânepă și coliere de plastic o așa zisă instalație de iluminat. 32 de proiectoare de câte 300 de W fiecare sunt agățate de un suport improvizat, care pare smuls dintr-o altă instalație mai veche, asta deoarece se văd locurile de unde a fost tăiată cu flexul. Cablurile de alimentare sunt conectate la două ștechere multiple de uz casnic. Întreaga instalație este construită fără a respecta minimele cerințe tehnice obligatorii în astfel de situații și de asemenea prezintă un real pericol de incendiu. Dacă toate cele 32 de proiectoare ar fi aprinse, cablurile și mai ales prizele ar putea lua foc!

Firma constructoare nu are niciun angajat

Scena construită de SC Imperial Grup SRL Oneşti are o suprafață de 80 mp, fiind practic o banală prelată întinsă pe un schelet metalic. Un calcul simplu ne arată că metrul pătrat de „construcţie” depăşeşte 500 euro, în condiţiile în care, în Medgidia, o casă nouă, terminată, costă undeva pe la 350 euro metrul pătrat!
De la Registrul Comerţului am aflat că SC Imperial Grup SRL Oneşti îl are drept unic asociat pe un anume Grămuş Ion, care este şi administrator şi muncitor, căci în 2012, 2013 şi 2014 firma nu a avut niciun angajat.

{youtube}31TqG5Jmng8{/youtube}

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top