Opinii

Marșul lui Ștefan cel Mare al tinerilor unioniști moldoveni au ajuns luni la Cumpăna

Zeci de mii de unionişti cu vârste intre 16 si 22 ani s-au adunat duminică, 5 iulie 2015, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, pentru a cere Unirea Basarabiei cu România. După acţiunea din Piaţa Marii Adunări Naţionale, sute de tineri, militanţi ai asociaţiei Tinerii Moldovei, au plecat într-un marş până în România, pe jos! 

 

Marșul tinerilor este sustinut de Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012, o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România.
O parte dintre cei o mie de basarabeni care care au pornit pe jos din Chișinău spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare, pentru a cere politicienilor de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea României au ajuns pe litoral.
După ce s-au bucurat de ospitalitatea și binecuvântarea Inalt Prea Sfinției Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, luni – 20 iulie 2015, ora 1800, aceștia au poposit și în comuna Cumpăna.
Basarabenii fost primiți de către primarul comunei, Mariana Gâju, cu pâine şi sare. Cumpăna este înfrăţită cu localitatea Budeşti din Republica Moldova. Primarul Mariana Gâju, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, filiala Constanţa a contribuit şi la semnarea actelor de înfrăţire, anul trecut, între comunele Cuza Vodă şi Mihai Viteazu din Constanța cu localităţile Pelinei şi Bădicul Moldovenesc din Republica Moldova.
Tinerii basarabeni au poposit și în sediul Casei de Cultură din localitate, unde au vizionat un spectacol popular susţinut de tinerii din Cumpăna.
Până la finalul lunii septembrie 2015, se așteaptă ca aproximativ 10.000 de cetățeni moldoveni să viziteze România. Conform unui sondaj realizat la începutul anului 2014, peste 53% din cetățenii moldoveni sunt favorabili unei viitoare Uniri.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top