Ştiri

PD-L Constanţa anunţă calendarul manifestărilor electorale

Liderii PD-L Constanţa au anunţat, în conferinţa de presă săptămânală de duminică, 17 mai, programul acţiunilor electorale ale partidului ce vor avea loc, luna aceasta, în judeţ. Săptămânile următoare, alegătorii din judeţ vor putea să se întâlnească cu Emil Boc, Theodor Stolojan şi Sebastian Bodu. Conferinţa de presă a fost un prilej pentru ca liderii PD-L Constanţa să critice acţiunile electorale ale PSD şi PNL, pe care aceştia le-au găsit ca fiind mai potrivite unei campanii pentru prezidenţiale, decât pentru euro parlamentare. Nu în ultimul rând, a fost trecută în revistă şi lista şefilor de servicii propuşi de PD-L, despre care se speră că vor fi puşi în funcţie până la sfârşitul lunii.

Un articol de Răzan PETRE

Numiri fără surprize

Conferinţa a debutat cu anunţarea numelor propuse de PD-L Constanţa pentru ocuparea funcţiilor de şefi ai serviciilor deconcentrate din teritoriu. Preşedintele filialei, Mircea Banias, a afirmat că persoanele propuse de PD-L au reuşit să convingă comisiile şi că se aşteaptă confirmarea lor în funcţii, în cel mai scurt timp. De asemenea, săptămâna această îşi vor prezenta planul de management Senol Zevri şi Gigi Chiru, membrii PD-L nominalizaţi pentru preluarea funcţiilor de director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, respectiv al Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii Constanţa. Situaţia acestor posturi a fost intens dezbătută, refuzul partenerilor de la PSD de a-i confirma în funcţie pe cei doi oameni propuşi de PD-L făcând să se ajungă la situaţia incredibilă ca, la jumătate de an de la preluarea Puterii, cele două partide să nu fi reuşit să finalizeze împărţirea funcţiilor. Astfel, Senol Zevri nu a fost acceptat de către conducerea pesedistă de la minister, iar la Inspectoratul Teritorial în Construcţii, PSD a reuşit chiar să îşi numească şef din interiorul propriului partid. Întrebat de ziarişti în legătură cu disponibilitatea PSD Constanţa de a-l destitui pe proaspătul şef al Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii, Mircea Banias a afirmat: „Da, sigur că-l vor da jos şi la fel se va întâmpla şi la Mangalia, probabil (n.r. – este vorba de Sanatoriul Balnear Mangalia, unde pesediştii lui Tusac au numit un şef din interiorul partidului, stomatologul Iulian Pralea, deşi acest post revenea, prin algoritm, PD-L-ului)”. Banias a mai afirmat că nu se aşteaptă la surprize şi că, de vreme ce propunerile PD-L au fost aprobate, crede că, până la finele lunii mai, toate funcţiile aflate în dispută să fie ocupate.

„PSD a încurcat mapele!”

Un alt subiect abordat în conferinţa de presă a fost campania electorală pentru euro parlamentare, mai exact, punctul de vedere al PD-L Constanţa, referitor la mesajele transmise de celelalte partide mari. Liderii PD-L s-au alăturat preşedintelui Băsescu, care a criticat zilele trecute faptul că PNL şi PSD şi-au lansat deja candidaţii în alegerile prezidenţiale şi că aceştia par să fi pornit deja campania pentru alegerea preşedintelui României. „Am senzaţia că PSD a încurcat mapele…”, a declarat Mircea Banias, referindu-se la faptul că temele de campanie şi persoanele promovate de social-democraţi se potrivesc mai degrabă alegerilor prezidenţiale, decât celor parlamentare. „Electoratul PSD o să aibă o surpriză când n-o să-l găsească pe liste pe Geoană” a declarat el, făcând referire la promovarea intensă a preşedintelui PSD, care nu este implicat direct în campania pentru Parlamentul European. În continuare, el a mai afirmat că PSD şi PNL au început să semene, ambele partide fiind prea preocupate de promovarea prezidenţiabililor, manevră pe care Banias o consideră a fi menită a ascunde faptul că cele două partide nu au candidaţi de valoare.

Chirilă face apel la responsabilitatea liderilor politici

Continuând să critice modul în care principalii lor adversari îşi conduc campania, liderii PD-L Constanţa au susţinut că, cel puţin deocamdată, locul programelor electorale ale PSD şi PNL este ţinut de expresia „Jos Băsescu!”. Luând cuvântul, deputatul Constantin Chirilă a făcut apel la colegii de coaliţie din PSD să nu lase politicianismele să pună sub semnul întrebării continuarea colaborării celor două partide şi bunul mers al actului de guvernare. Membru al Camerei decizionale, Chirilă a vorbit din punctul de vedere al unui parlamentar apăsat de răspunderea funcţiei şi de valul de legi ce aşteaptă să fie analizate şi votate. El a declarat că zecile de legi ce au fost amânate de vechea legislatură şi care se cer acum promovate nu pot permite unui parlamentar serios să abandoneze munca în Legislativ şi seriozitatea colaborării politice dintre partenerii de coaliţie, doar de dragul unei campanii electorale. Ideea sa a fost continuată de Mircea Banias, care a afirmat că speră să nu se ajungă în situaţia ruperii coaliţiei şi care a cerut că liderii PSD trebuie să se manifeste responsabil.

„Careul de aşi” vs „Jos Băsescu!”

Membrii PD-L Constanţa prezenţi la conferinţa de presă au făcut o prezentare a echipei pe care partidul lor vrea să o trimită în Parlamentul European, precum şi o trecere în revistă a evenimentelor ce vor ţine capul de afiş al campaniei electorale, la Constanţa. Astfel, Mircea Banias a arătat că, spre deosebire de adversarii lor, care trimit la Bruxelles oameni care nu se bucură de notorietate, sau de realizări care să îi recomande pentru acest lucru, PD-L are o echipă foarte puternică. Referindu-se la capii de listă ai PD-L, Banias i-a numit „Careul de aşi – Stolojan, Macovei, Ungureanu, Preda”. Referitor la programul manifestărilor electorale, au fost anunţate cu acest prilej vizitele la Constanţa ale lui Emil Boc, Theodor Stolojan şi Sebastian Bodu. Astfel, pe 21 mai este aşteptată venirea actualului euro parlamentar Theodor Stolojan, pe 22 mai fiind programate o serie de întâlniri ale alegătorilor din Constanţa, Năvodari şi Medgidia, cu Sebastian Bodu. Seria manifestărilor va culmina cu vizita la Constanţa a Primului ministru, Emil Boc, şi a altor miniştri PD-L, programată a se desfăşura pe 30 mai.
Referitor la temele de campanie, liderii PD-L Constanţa au  mai afirmat şi faptul că echipa PD-L are un program clar, legat de ridicarea monitorizării pe capitolul „Justiţie”, aderarea la zona Schengen şi adoptarea monedei euro. Mircea Banias nu a pierdut ocazia de a-i critica din nou pe principalii adversari, pe care i-a acuzat că nu duc o campanie pentru euro parlamentare, ci una pentru compromiterea lui Traian Băsescu: „(pentru alegerile euro parlamentare) PDL are un ţel. PSD şi PNL au o obsesie – Jos Băsescu! ”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top