Actualitate

Patru străzi din Hârșova vor fi modernizate. Detalii despre proiectul „O viață sănătoasă într-un oraș sănătos”

Primăria Orașului Hârșova a anunțat luna această că edilul Viorel Ionescu a semnat contractul proiectului tehnic pentru modernizarea străzilor Ardealului, Libertății, Vântului (parțial) și Celea Mare.

Acest contract face parte integrantă din proiectul „O viață sănătoasă într-un oraș sănătos – Construire blocuri de locuințe sociale și modernizarea străzilor Ardealului, Libertății, Vântului (Parțial) și Celea Mare”.

Alături de modernizarea celor patru străzi, se vor construi două blocuri de locuințe sociale. În acest sens, contractul pentru realizarea acestora, care să suplimenteze numărul de spații de locuit cu încă 64 de locuințe (60 apartamente cu două camere și 4 cu o cameră) a fost semnat, de asemenea, în luna iulie a acestui an.

„În perioada imediat următoare, Primăria Orașului Hârșova va demara toate procedurile necesare pentru finalizarea C.U, avizarea/autorizarea de construcții și amenajări, precum și pentru finalizarea procesului de licitație. Estimăm că aceste demersuri vor fi încheiate cel târziu în primele luni ale anului 2022, urmând ca lucrările să înceapă din primăvară”, transmit reprezentanții administrației locale.

Proiectul cu titlul „O viață sănătoasă într-un oraș sănătos – Construire blocuri de locuințe sociale și modernizarea străzilor Ardealului, Libertății, Vântului (Parțial) și Celea Mare” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în baza contractului de finanțare nerambursabilă nr. 6032/25.09.2020. Contractul a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management, și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar

Pentru că este luna septembrie, moment când școlile își redeschid porțile pentru a primi elevi, Primăria Hârșova s-a îngrijit ca fiecare școlar din clasa pregătitoare și clasa I să primească un pachet cu rechizite.

„Pentru că ne dorim să fim alături de micuții învățăcei în prima lor zi de școală, primarul Viorel Ionescu se alătură bucuriei lor de a descoperi universul cunoașterii, distribuind unităților școlare din oraș pachete cu rechizite. Pachetele cu rechizite au fost distribuite către toți elevii din clasa pregătitoare și din clasa I”, anunță primăria.

Pachetele conțin rechizite școlare esențiale pentru:

  • Dezvoltarea competențelor de scriere;
  • Dezvoltarea competențelor de citire;
  • Dezvoltarea creativității.

Orașul Hârșova acordă o importanță deosebită educației, dorind să contribuie în permanență la îmbunătățirea calității actului didactic prin oferirea de rechizite și suplimente elevilor, prin susținerea părinților, prin colaborarea cu instituțiile de învățământ ale orașului și prin investiții în infrastructura școlară.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top