Exclusiv

Patru beneficii ale sosirii la muncă mai devreme

Nu eşti o persoană matinală? Poate este timpul să fii.
Toată lumea ştie genul asta de persoană; ajunge mereu la birou înaintea celorlalţi, lăsându-i pe toţi să se minuneze dacă a dormit acasă sau la birou.
Te întrebi cum face asta sau de ce? Ei bine, există câteva lucruri pe care cei care sosesc mai devreme la birou le ştiu, în comparaţie cu ceilalţi.

Iată care sunt cele patru beneficii ale acestora:

1. Sări peste trafic
Să stai în trafic, bară la bară pentru a ajunge la muncă este o modalitate oribilă de a începe ziua. Cu cât eşti blocat mai mult timp în trafic, cu atât mai frustrat poţi deveni, atunci când îţi dai seama că pierzi timp preţios, care ar putea fi petrecut în birou.
În multe oraşe traficul intens este o problemă obişnuită între orele 8 şi 9 dimineaţă. Nici transportul în comun nu ajută foarte mult în acest sens, pe unde mai adaugi şi mulţimea imbrancindu-se toată într-un singur tramvai.
Acest probleme din trafic motivează mulţi angajaţi să treacă la rutina de a pleca mai devreme de acasă. Dacă te poţi forţa să ieşi din casă suficient de devreme, vei evita tot acest trafic. În loc să stai în maşină la zecile de semafoare, ai putea să fii deja la birou, înaintea celorlalţi apucându-te de treaba.

2. Ai parte de pace şi linişte
Cele mai multe birouri sunt liniştite înainte de 8 sau 9 dimineaţa, deoarece mulţi angajaţi sunt încă pe drum spre serviciu. În loc să fii întrerupt la fiecare cinci minute de un coleg, ai putea să-ţi rezolvi din taskurile zilnice.
Chiar dacă mintea ta nu este destul de ascuţită dimineaţă, te poţi bucura de linişte de la primele ore ale dimineţii. În plus, vei fi în birou suficient de devreme pentru a te bucura de prima ceaşcă de cafea.

3. Îi impresionezi pe ceilalţi
Dacă eşti interesat să arăţi celorlalţi etica ta puternică de lucru, să ajungi la birou mai devreme decât oricine altcineva este o modalitate foarte bună pentru a arăta asta.
Dacă eşti angajat, şeful tău te va vedea ca pe o persoană muncitoare, dedicată muncii în întregime, lucru ce va fi foarte apreciat. Dacă eşti cu adevărat ambiţios, stai şi peste program, însă acest tip de comportament nu este bun pentru echilibrul muncă-viaţă. În cazul în care programul de lucru este flexibil, poţi utiliza sosirea mai devreme la job ca o scuză pentru a pleca mai devreme la finalul zilei. Vei ajunge acasă înainte de ora de vârf şi, dacă cineva are nevoie de tine, vei putea fi contactat prin telefon sau e-mail.

4. Prinzi primele apeluri
În funcţie de zona ta de lucru, fiind persoana matinală a grupului îţi poate aduce un beneficiu imens. În cazul în care intră un apel sau un potenţial client are nevoie de asistenţă, vei avea oportunitatea de a fi eroul zilei.
Fereşte-te, totuşi. După ce colegii tăi isi vor da seama că ajungând primul la birou, câştigi teren, este posibil să ai companie.

Şi chiar dacă munca ta nu are de câştigat când ajungi mai devreme la birou, tu vei fi oricum cel care va ieşi în câştig. Te poţi pregăti pentru întâlnirile şi şedinţele de la prima ora sau poţi pregăti o lista cu taskurile pe care ai de realizat în ziua respectivă.
Fie că eşti o persoană matinală sau nu, există beneficii clare pentru mutarea ceasului deşteptător cu o jumătate de ora mai devreme. Acel timp suplimentar îţi va permite să abordezi atribuţiilor de serviciu un timp neîntrerupt sau pur şi simplu să ai puţin timp de relaxare înainte că lucrurile să devină haotice.

Actualitate

To Top