Politic

Parlamentarii de la Forța Dreptei cer eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Parlamentarii Forța Dreptei solicită convocarea Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului și adoptarea în regim de urgență a proiectului care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor!

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, alături de liderul grupului deputaților independenți de Dreapta, Violeta Alexandru, a înaintat președinților celor două camere ale Parlamentului solicitarea de a convoca Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Bogdan Bola, parlamentar de Constanța al Partidului Forța Dreptei, a declarat în acest sens:

„Acest demers este necesar pentru a declanșa procedura legislativă în cazul proiectului de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, fiind necesară sesizarea Consiliului Legislativ și, ulterior, Comisia permanentă a Camerei Deputaților și Senatului privind Statutul deputaților și al senatorilor, organizarea și funcționarea ședințelor comune pentru întocmirea raportului.

În cadrul solicitării, inițiatorii proiectului de lege au solicitat dezbaterea și votarea în regim de urgență a Propunerii legislative pentru abrogarea Cap. XI din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, care a fost înregistrată în data de 10 mai 2022.

Această reglementare este necesară întrucât prin decizia CCR nr. 261 din 5 mai 2022 a fost declarată neconstituțională, din motive de procedurale, Legea nr. 7/2021, actul normativ prin care au fost abrogate prevederile din Statutul deputaților și al senatorilor referitoare la acordarea indemnizațiilor pentru limită de vârstă (pensii speciale).”

„Având în vedere prevederile constituționale prin care este impus un termen de 45 de zile pentru punerea în acord a reglementărilor declarate neconstituționale, precum și încheierea sesiunii parlamentare la finalul acestei luni, se impune dezbaterea și adoptarea în regim de urgență a propunerii legislative inițiate de parlamentarii membri ai Forța Dreptei”, a mai spus Bogdan Bola.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top