Opinii

Organizația locală PSD Peștera nu mai există

Valentin Vrabie: „ Sper din tot sufletul să mai urmeze şi alţi aleşi locali acest exemplu al independenţei politice pentru că numai împreună putem reuşi”

Odată cu intrarea în aplicare a Ordonanţei de Urgenţă ce le permite aleşilor locali să îşi schimbe partidul se pare că lucrurile încep să se reașeze în județul Constanța. Un exemplu în acest sens a avut loc în cadrul Consiliului Local al comunei Peştera, unde 12 consilieri locali și-au anunţat demisia şi au declarat că vor activa ca independenţi, urmând modelul primarului Valentin Vrabie.

Un articol de Viviana MIHĂLȚEANU

Dintre aceștia, 11 sunt consilieri PSD şi unul PNL. Cei 11 consilieri PSD reproşează atât partidului cât şi conducerii Consiliului Judeţean Constanţa, refuzul constant de a-şi îndeplini obligaţiile faţă de membrii unei comunităţi care le-a acordat votul. Totodată, consilierii afirmă că situaţiile cu care s-au confruntat în ultimul an (făcând referire la dezastrele produse de viituri în vara anului trecut) au reflectat clar lipsa de interes fată de cetăţenii comunei pe care aceştia o reprezintă. Viceprimarul comunei, Tudorel Grosu, fostul preşedinte al Organizaţiei Locale PSD Peştera, a declarat că în comuna Peştera nu mai există organizaţie PSD deoarece toţi membrii au demisionat în acelaşi timp cu aleşii locali. De asemenea, viceprimarul a declarat: „Demisia tuturor membrilor organizaţiei locale a PSD este răspunsul nostru la comportamentul dânşilor”. Pentru a fi solidar cu colegii săi şi domnul Vâlcu Aurel consilier local PNL a decis să activeze ca independent. În ceea ce privește susținerea alegătorilor pentru consilierii ce și-au dat demisia,Tudorel Grosu a subliniat: „Noi îi reprezentăm pe ei (n.r. alegătorii) și ei la rândul lor când am avut nevoie de ei, au fost alături de noi. Toți cetățenii sunt alături de noi. Alegătorii sunt independenți alături de noi”. Cornelia Ștefănescu, membru PSD de 20 de ani ce și-a anunțat demisia alături de ceilalți 11 consilieri a ținut să precizeze :„ Mesajul nostru este că nu mai putem face propagandă electorală sperând că ceva bun se va întâmpla și la noi. De atâția ani de zile nu ne-au alocat bani nici când am avut necazul cu inundațiile, nici pentru drumuri. Cum să le zicem oamenilor votați PSD că vă ajută?”. În contextul demisiilor în bloc a consilierilor, primarul comunei, Valentin Vrabie a declarat: Oamenii au început să înţeleagă că partidele şi-au pierdut credibilitatea, că politica românească practicată de aleşii noştri este complet deconectată de la realitatea zilnică a cetăţenilor şi că singura noastră şanşă pentru un trai demn și decent este cea a independenţei politice. Sper din tot sufletul să mai urmeze şi alţi aleşi locali acest exemplu al independenţei politice pentru că numai împreună putem reuşi“.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top