Actualitate

Ordin de începere a lucrărilor la rețeaua de canalizare din Sălcioara, comuna Jurilovca

Peste 22 de kilometri de canalizare vor fi realizați în localitatea Sălcioara din comuna tulceană Jurilovca. De asemenea, și o stație de epurare a apelor uzate va fi instalată în cadrul proiectului.

Începem luna mai cu o serie de vești bune pentru comunitatea locală. Cea dintâi este legată de începerea lucrărilor privind realizarea infrastructurii de canalizare (22 de kilometri) și a stației de epurare ce urmează să deservească toate gospodăriile din localitatea Sălcioara.

Acesta este unul din cele 6.851 de proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (cu o valoare totală de 29,9 miliarde de lei), pentru a asigura serviciile publice esențiale la nivelul comunităților rurale din România”, spune primarul Eugen Ion.

În data de 6 mai a fost eliberată autorizația de construire aferentă proiectului „Realizare sistem de canalizare localitatea Sălcioara”, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 13 mai 2019. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II.

Perioada de execuție este, conform documentelor, de doi ani.

Proiectul „Realizare sistem de canalizare localitatea Sălcioara, Comuna Jurilovca”, cuprinde o rețea de canalizare pentru apele uzate menajere; rețea racorduri la rețeaua de canalizare; stații de pompare ape uzate menajere; conducte evacuare; stație de epurare.

Valoarea totală estimat, conform licitației publice, este de 8.867.280 lei, fără TVA.

Comuna Jurilovca este situată în zona de centru – sud a județului Tulcea, pe malul lacului Razelm, delimitată de următoarele teritorii comunale: la nord teritoriul administrativ al comunei Sarichioi, la vest teritoriul administrativ al comunei Ceamurlia de Jos, la sud județul Constanța, iar la est teritoriul administrativ al comunei Murighiol (lacul Razelm). Satele componente ale comunei sunt: Jurilovca – reședința de comună, Vișina şi Sălcioara.

Actualitate

To Top