Actualitate

Orașul Hârșova va avea două noi parcuri. „Mai mult verde, recreere și locuri de joacă”

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luni, 13 iulie, contractul privind executarea a două noi parcuri, după o îndelungată procedură administrativă, începută încă din luna octombrie 2017.

Mai mult verde, recreere și locuri de joacă. Tineri, părinți, bunici, copii… toți se vor putea bucura de două parcuri pe care le vom amenaja în zona blocurilor ANL și la intersecția străzilor Cășăriei, Plantelor și Amurgului (ieșirea spre București), pe o suprafață totală de aproximativ 1,2 hectare”, spune primarul.

Contractul semnat vizează proiectul ,, Amenajare Spații Verzi în orașul Hârșova, Județul Constanța”, care constă în amenajarea a două spații verzi tip scuaruri, în suprafața totală de 12.084,00 mp pe terenuri situate în intravilanul orașului Hârșova.

1. SIT 1 – Zona intersecție str. Plantelor cu str. Căşăriei și str. Amurgului – LOT 1 = 1500 mp, LOT 2 = 3084 mp cu un total de 4.584,00 mp

2. SIT 2 – Zona blocuri ANL – str. Căşăriei cu un total de 7500,00 mp.

Se vor realiza alei înierbate, locuri de joacă pe pardoseală cauciucată, gazonarea spațiilor verzi, plantarea cu material arbustiv și arborescent din flora autohtonă, plantarea de flori anuale și perene, dotarea cu mobilier urban (locuri de joacă pentru copii, bănci, coşuri de gunoi), toalete ecologice, foişor pentru jocuri statice, instalarea unui sistem automat pentru irigarea spaţiilor verzi instalare/montare sistem de iluminat şi sistem de supraveghere video WIFI”, adaugă primarul Viorel Ionescu.

Amenajare Spații Verzi în orașul Hârșova” este un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în baza contractului de finanțare nerambursabilă nr. 4331/23.05.2019, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar. Orașul Hârșova are calitatea de beneficiar.

Valoarea totală a proiectului este de 5.996.133,90 lei, din care co-finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 4.926.284,39 lei, de la Bugetul de Stat al României 753.431,72 lei și co-finanțarea de la Bugetul Local al Orașului Hârșova de, 115.912,58 lei, reprezentând cheltuieli neeligibile.

Actualitate

To Top