Actualitate

Comuna Mahmudia implementează două investiții majore prin intermediul ITI Delta Dunării

Printr-o acțiune de promovare a impactului ITI Delta Dunării în teritoriul acoperit de acest mecanism financiar, reprezentanții ITI au prezentat trei mari proiecte derulate prin intermediul lor de către administrația locală a comunei Mahmudia (județul Tulcea).

Astfel, primăria condusă de Ion Șerpescu lucrează la proiectul: „Modernizarea infrastructurii locale în comuna Mahmudia”. Proiectul are o valoare de 944.340 de euro și este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, submăsura 7.2 – Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. Investiția a ajuns la un stadiu al execuției de 70%.

Al doilea proiect care se află în execuție este „Extindere și modernizare rețele de alimentare cu apă și canalizare în localitatea Mahmudia”, proiect în valoare de 713.758 de euro, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, submăsura 7.2 – Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică.

Investiția a ajuns la un stadiu al execuției de 75%. Prin proiect se extinde rețeaua de apă cu aproximativ 2.000 de metri, iar pe canalizare se vor efectua peste 500 de branșamente”, spun reprezentanții ITI Delta Dunării.

Și mediul privat din zonă beneficiază de ajutorul ITI, astfel că 11 proiecte au fost finanțate cu o valoare totală de 3.570.517 de euro. Prin ele se dezvoltă exploatații agricole și se construiesc unități de cazare.

ASOCIAŢIA PENTRU DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ – ITI DELTA DUNĂRII este asociația cu personalitate juridică, de drept privat și de utilitate publică, constituită în scopul implementării mecanismului ITI pe raza de competență a celor 38 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT) cuprinse în SIDD DD.

Prin ITI se urmărește dezvoltarea durabilă a zonei Deltei Dunării și a tuturor unităților administrativ-teritoriale care compun Asociația, precum și asigurarea dezvoltării economice și sociale a zonei Deltei Dunării. De asemenea, scopul asociației este de a iniția, promova și derula unele proiecte comune de dezvoltare integrată a zonei și de atenuare a discrepanțelor de dezvoltare între localități, precum și susținerea accesării a diverselor surse de finanțare internațională, respectiv a fondurilor nerambursabile alocate în cadrul Programelor Operaționale finanțate din FESI, în cadrul cărora administrațiile publice locale sunt eligibile ca și solicitanți ai finanțărilor nerambursabile.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top