Actualitate

Țuțuianu, despre alocarea bugetară pentru primării: Rațiunea a învins pasiunile politice

Consilierii județeni au votat astăzi alocarea de fonduri pentru administrațiile publice locale din Constanța. Astfel a luat sfârșit contra dintre PSD și PNL din Consiliul Județean Constanța, pe această temă. Președintele CJ, Marius Horia Țuțuianu, consideră că rațiunea a învins pasiunile politice, iar consilierii județeni responsabili au dovedit că și-au respectat mandatul. 

Este atitudinea pentru care am pledat în permanență, este maniera de lucru pe care am instituit-o în Consiliului Județean, este cauza pe care am susținut-o în fața oricui, adversar politic sau coleg de partid. Astăzi am remarcat că cei care reprezintă, într-adevăr, interesele constănțenilor pot să acționeze în sensul în care alocările către comunități să fie făcute după criterii fără nici o legătură cu viitoarele campanii electorale sau, și mai grav, cu frustrări și ambiții politice, a afirmat Țuțuianu.

Președintele Consiliului Județean a mai spus că repartizarea sumelor, așa cum a fost ea votată, este bazată pe: necesitățile reale ale comunităților, legislația în vigoare și avizele comisiei de buget.

Menționez că orice altă manieră de alocare nu reprezenta decât fantasmagorii politice.
Realitatea este că, la baza alocării acestor fonduri, trebuie să existe doar un criteriu: creșterea calității vieții constănțenilor, din toate comunitățile județului, indiferent de coloratura politică a primarilor. Este criteriul după care m-am ghidat de-a lungul mandatului meu.

Proiectele care au trecut astăzi reprezintă o repartizare bugetară echilibrată. Ele au la bază munca aparatului de specialitate, au toate avizele comisiilor de specialitate, pe cel al Direcției Generale Economico-Financiare și au luat în considerare solicitările tuturor primarilor din județ. Nu în ultimul rând, acești bani vor contribui la finanțarea și cofinanțarea corectă a proiectelor din toate localitățile județului.

Am convingerea că toți primarii, indiferent de apartenența lor politică, vor folosi sumele alocate pentru a oferi constănțenilor cele necesare unei comunități în care calitatea vieții să fie cât mai ridicată.

Îi asigur pe cetățenii județului Constanța că ei sunt prioritatea mandatului meu, așa după cum am demonstrat până acum, în toate acțiunile mele administrative. Mai mult decât atât, vreau să îi încredințez că proiectele adoptate astăzi sunt, înainte de orice, în beneficiul lor, sumele primite de primării vor ajuta la dezvoltarea continuă a tuturor comunităților, a mai transmis Țuțuianu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top