Administrație Locală

Ofertele pentru modernizarea portului și falezei din Tulcea, în faza de evaluare

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, anunță că s-a intrat în etapa evaluării ofertele depuse în urma licitației, pentru reabilitarea portului și a falezei din Tulcea, proces care s-ar putea finaliza în două sau trei săptămâni, dacă nu vor exista contestații.

„Îmi doresc ca într-un termen rezonabil – respectiv până la finalul anului – să înceapă lucrările la faleză S-au înregistrat oferte din partea a două firme pentru execuția lucrărilor. Referitor la amenajarea falezei, vreau să adaug că vă mulțumesc pentru interes, pentru mesajele și comentariile voastre și pană la sfârșitul acestei luni, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, va fi lansat și concursul de idei pentru amenajarea falezei Dunării din municipiu”, a declarat Horia Teodorescu.

Reamintim că în luna mai anul acesta s-a semnat contractul de finanțare pentru investiția Modernizarea Portului Tulcea. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar proiectul are în vedere reabilitarea a șase tronsoane de faleză cu o lungime totală de 1.510 metri.
Valoarea totală a investiției este de aproximativ 40 de milioane de euro pentru acest proiect major pentru noi, tulcenii, pentru tot ceea ce înseamnă Delta
Dunării și turismul în județul Tulcea.
Proiectul pentru reabilitarea falezei va duce la o creștere a suprafeței acesteia, în condițiile în care cheul va fi unul vertical pe o suprafață de 90%. Noul front proiectat va avea o lungime totală de 1510 m și va fi amenajat cu cheuri verticale pentru acostarea directă sau mixtă și operare (îmbarcare-debarcare pasageri) nave turistice și ambarcațiuni mici, la orice nivel al Dunării, pe lungime de 1280 metri, cât și pentru acostarea directă și operarea unor nave fluvial maritime la dana de mărfuri generale din amonte cu o lungime de 230 de metri.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top