Politic

Parlamentarii PSD Constanța: „Suntem un partid serios care știe să facă opoziție constructivă”

O parte dintre parlamentarii PSD ai județului Constanța au susținut o conferință de presă, la o zi după ce moțiunea de cenzură a dus la căderea guvernului Dăncilă. Prezenți în fața presei au fost deputații George Vișan, Cristina Dumitrache și Radu Babuș, precum și senatorul Nicolae Moga. S-a vorbit, așa cum era de așteptat, despre noua situație politică din România.

A fost o zi ciudată (ziua moțiunii de cenzură n.red.), în care s-a dovedit că unii colegi nu mai sunt colegi. PSD nu e la prima încercare de acest gen. Sunt interese ca PSD să dispară de pe scena politică, lucru care nu se va întâmpla deoarece cetățenii sunt alături de noi. A fost o zi neagră. În democrație, Opoziția are la îndemână acest exercițiu”, a declarat deputatul George Vișan.

Moțiunea de cenzură este un act democratic, un instrument la îndemâna opoziției, subliniază și senatorul Nicolae Moga. „Moțiunea a fost inițiată de președintele României, care s-a implicat grosolan în politică. Probabil, toate acestea o să-l coste. Acum așteptăm din partea lor să formeze un guvern și o să vedem diferența între ce a fost și ce va fi. Noi o să facem opoziție, deoarece PSD e un partid serios care știe să facă opoziție constructivă. Este o perioadă de curățare a partidului, că am văzut că au fost trădători”.

În schimb, deputatul PSD Radu Babuș spune că vor veni momente de incertitudine, de blocaj politic la nivel național. „Dacă vă uitați pe ce are de făcut noul guvern, este desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților prin ordonanță de urgență. Acum nu mai e o ingerință în actul de justiție? La fel și numirea de îndată a șefilor din parchete… Și alegerea primarilor din două tururi de scrutin, fără ca această măsură să-i vizeze și pe președinții de Consilii Județene, va crea incertitudine politică. Se urmărește căderea a două guverne consecutiv pentru a se ajunge la alegeri anticipate. Nu au cum să formeze un guvern din șase partide, de aceea au mers la cacealma și de aceea forțează alegerile anticipate dar ALDE și UDMR nu sunt de aceeași părere”.

Pentru senatorul Moga, unul dintre marele regrete este că PSD nu a reușit să ducă la îndeplinire programul de guvernare decât în proporție de 75%. Este un program ce privește bunăstarea românilor, afirmă senatorul. Mai mult, acesta arată că PSD este, în acest moment, singurul partid românesc autentic și amintește că Viorica Dăncilă este cea care a fost desemnată de Congres ca președinte al partidului și candidat pentru alegerile prezidențiale.

Pe plan local, senatorul Moga a subliniat câteva insatisfacții personale. În primul rând este proiectul unui Spital Regional de care Dobrogea are atâta nevoie. În al doilea rând este planul de a transforma Universitatea „Ovidius” din Constanța într-o universitate internațională și multiculturală. „Acest lucru nu s-a întâmplat din cauza celor care conduc universitatea, deoarece sunt 73 de membri în Senat și nu au înțeles acest scop. Putea fi prima universitate internațională din România. Acolo e o luptă pe funcții, o luptă nesănătoasă. Ei nu se gândesc la viitorul universității, se gândesc doar la viitorul scaunelor lor”, a mai spus Nicolae Moga.

În ceea ce privește reabilitarea Cazinoului din Constanța, un proiect local deosebit de important blocat pentru a patra oară din cauza unor contestații la licitația publică de atribuire a lucrărilor, deputatul George Vișan a anunțat în conferința de presă că în Comisia Națională de Soluționare a Contestaților s-a decis avizarea ofertei contestatorilor, ceea ce nu înseamnă însă că se schimbă rezultatul licitației.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top