Opinii

O şcoală nouă, din bani europeni, în comuna Valu lui Traian

Localitatea constănţeană condusă de primarul Florin Mitroi este în această primăvară scena unor ample proiecte de modernizare, aici fiind iniţiate mai multe programe menite să contribuie la dezvoltarea nivelului de trai. Ultimul proiect de acest gen este cel de Reabilitare şi extindere a Şcolii nr.1 Valu lui Traian. În prima zi a lunii aprilie, edilul comunei a semnat la Bucureşti, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice contractul de finanţare a proiectului. Acesta prevede o investiţie a cărei valoare totală se ridică la 10.305.338 lei. Şcoala veche va fi reabilitată dar şi extinsă cu un nou corp de clădire care va cuprinde 7 săli noi de curs, 7 laboratoare complet dotate şi utilate, grupuri sanitare şi birouri. Următorul pas în cadrul acestui proiect este organizarea unei licitaţii pentru executarea lucrărilor şi alegerea consultantului.

Va urma apoi construcţia propriu-zisă, termenul de finalizare al întregului proiect fiind anul 2014. Pentru primarul Florin Mitroi, această nouă şcoală reprezintă o prioritate:
„Datorită numărului mare de familii ce s-au stabilit în Valu lui Traian, şcolile au devenit neîncăpătoare. În 2010 am dat în folosinţă o gradiniţă nouă, acum a venit rândul şcolii. Este important ca cei mici să înveţe în spaţii adecvate pentru a asigura succesul procesului educativ. Am avut însă grijă ca tinerii să aibă şi unde să îşi petreacă timpul liber. A fost semnat contractul de finanţare pentru modernizarea unei construcţii în vederea utilizării acesteia ca centru pentru tineret. O să cheltuim 19 miliarde de lei vechi, atraşi prin Zona Metropolitană, dar tinerii vor avea un loc în care să îşi petreacă timpul liber într-un mod constructiv şi relaxant totodată”.

Proiecte pe bandă rulantă

Construcţia unei noi şcoli este doar una dintre priorităţile administraţiei publice locale. În acest moment, la Valu se  află în faza de execuţie drumurile din zona nou lotizată a comunei. Lucrările acestea se fac cu fonduri guvernamentale, valoarea investiţiei, care are ca termen de finalizare anul acesta, fiind de 19 miliarde lei vechi. În acelaşi timp se lucrează şi pentru reabilitarea drumurilor de pe vatra comunei, în cadrul unui program în valoare de peste  44 milioane Ron şi al cărui termen de finalizare este tot anul acesta.  În curând se va intra şi în etapa a doua a programului lucrări de canalizare menajeră, o investiţiea cărei valoare se ridică la 4 milioane RON, bani atraşi prin programul POS Mediu, prin intermediul RAJA.
“Anul acesta se efectuează lucrări în toată comuna. Continuăm cu introducerea reţelei de gaze şi trecem în plus la extinderea reţelei de canalizare şi turnarea drumurilor. Nici de reţelele de apă şi curent electric în zonele nou lotizate nu am uitat. Din păcate, pentru a susţine cofinanţările a fost nevoie să renunţ sau să micşorez alte cheltuieli, dar sunt sigur că la sfârşitul anului vom constata că a meritat” a mai declarat primarul Florin Mitroi.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top