Actualitate

O nouă Sală de Sport se va construi în Cernavodă

Administrația Publică Locală a întreprins numeroase demersuri în vederea obținerii de fonduri nerambursabile de la CNI – S.A prin Programul Național de construcții de interes public sau social, Subprogramul “Săli de sport” pentru construirea unei săli de sport școlare adiacente Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade” din orașul Cernavodă.

Astfel, în data de 13 octombrie 2020, Compania Națională de Investiții S.A a scos la licitație prin sistemul electronic de achiziții publice, proiectarea și execuția obiectivului de investiții “Proiect pilot Construire sală de sport școlară str. Cazărmii, nr. 6, orașul Cernavodă, jud. Constanța.”

„Realizarea acestui obiectiv soluționează problema unui număr mare de elevi care în prezent nu dispun de spațiul adecvat necesar pentru desfășurarea orelor de educație fizică”, spune primarul orașului, Liviu-Cristian Negoiță.

Încă din luna februarie a acestui an, Consiliul Local Cernavodă a aprobat transmiterea către Compania Națională de Investiții a unui teren pe care urmează să se ridice Sala de Sport.

CNI S.A. are ca principal obiect de activitate executarea programelor de interes public sau social în domeniul construcțiilor, aprobate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice.

Principalele domenii în care CNI S.A. implementează investiții:

  • Sport de masă sau de performanță (subprogramele săli de sport, bazine de înot și complexuri sportive, patinoare)
  • Cultură și învățământ (subprogramele așezăminte culturale, instituții de învățământ superior de stat, săli de cinema)
  • Social (subprogramele unități sanitare în mediul urban, lucrări în primă urgență)
  • Justiție (obiectivele realizate în baza celor două memorandumuri încheiate între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Public și Ministerul Justiției, respectiv Serviciul Român de Informații)

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top