Actualitate

Rectorul Universității „Ovidius” își începe mandatul cu un scandal de incompatibilitate

Rectorul universității Ovidius din Constanța, Dan Iliescu, se află în centrul unui scandal legat de posibila sa situație de incompatibilitate, la doar câteva luni de la alegerea în funcție. Jurnaliștii de la Cotidianul.ro au prezentat o serie de documente legate de acest subiect și au cerut un punct de vedere Ministerului Educației și Cercetării (MEC) despre confirmarea în funcție a lui Iliescu, deși în cazul său, Agenția Națională de Integritate (ANI) s-a sesizat cu privire la posibila sa incompatibilitate. Practic, jurnaliștii au întrebat de ce Iliescu a fost confirmat în funcție după ce ANI a început o anchetă.

„Dosarul de confirmare a rectorului a fost complet și a demonstrat îndeplinirea obligațiilor legale, astfel încât MEC a confirmat rectorul ales, în interiorul intervalului legal de 30 de zile. În ceea ce privește sesizările aflate în cercetare la ANI, facem precizarea că orice persoană investigată de ANI beneficiază de prezumția de nevinovăție. În situația în care ANI va da un verdict definitiv cu privire la incompatibilitatea rectorului Universități „Ovidius” din Constanța, Senatul Universități și MEC vor proceda potrivit prevederilor legale în vigoare”, a fost răspunsul dat de MEC.

Ancheta jurnalistică arată că Octavian Unc (din păcate decedat), contracandidatul său la funcția de rector, a atras atenția că Iliescu ar fi încălcat Codul de Etică și Deontologie al universității atunci când a îndeplinit simultan calitatea de președinte al Senatului universitar și pe aceea de candidat.

Jurnaliștii de la Replica de Constanța spun că Iliescu ar fi fost incompatibil încă din 2013, atunci când era prodecan şi apoi decan al Facultăţii de medicină, iar soţia sa, Mădălina Iliescu, era şefă de lucrări la aceeaşi facultate, lucru interzis prin Legea Educaţiei Naţionale:

Ocuparea concomitentă de către soţi, afini şi rude până la gradul al III-lea inclusiv a funcţiilor prin care unul sau una se află faţă de celălalt sau cealaltă într-o poziţie de conducere, control, autoritate sau evaluare instituţională directă la orice nivel în aceeaşi universitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top