Actualitate

O lucrare abandonată pune în pericol localnicii şi turiştii din Costineşti. Doi parlamentari liberali îl susţin pe viceprimar în rezolvarea problemei

Parlamentarii liberali Septimiu Bourceanu şi Marian Cruşoveanu au fost invitaţi de către viceprimarul Gheorghe Mechenici să viziteze lucrările de alimentare cu apă şi canalizare din Costineşti, lăsate de izbelişte de aproape un an.

Firma care a câştigat licitaţia pentru lucrarea pe care o realizează în beneficiul Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) a întrerupt lucrările înainte de începerea sezonului estival şi nu le-a reluat încă, lăsând în urmă gropi şi şanţuri care pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa celor care trec prin zona străzilor: Schitului, Şcolii, Radarului şi Viilor.

Exasperaţi de această situaţie, locuitorii din zonă au trimis o petiţie, la începutul sezonului estival către: Primăria Costineşti, RAJA, Consiliul Judeţean Constanţa, Prefectura Constanţa. Nimic din cele semnalate nu s-a rezolvat.

Viceprimarul Gheorghe Mechenici: Situaţia e foarte gravă, vom stabili termene clare de finalizare pentru fiecare stradă

Situaţia în zonă este gravă, lucrările neprotejate reprezintă un pericol pentru oricine trece pe acolo. În timpul sezonului estival, la acest pericol au fost supuşi şi turiştii care s-au cazat în zonă, pe lângă disconfortul creat acestora şi imaginea negativă pentru întreaga staţiune.

De aceea, după ce am fost desemnat de către primar să mă ocup de această problemă, am trecut la treabă şi i-am invitat la faţa locului pe doi colegi liberali, senatorul Septimiu Bourceanu şi deputatul Marian Cruşoveanu. După vizita de lucru, care a avut loc sâmbătă, 13 noiembrie, s-a stabilit ca luni, la ora 14, să avem o întâlnire cu reprezentanţii RAJA, pentru ca în primă fază să asigurăm securitatea zonei. După acest pas, ne vom asigura că lucrările vor fi terminate până la începutul sezonului estival următor şi străzile să fie asfaltate. Pentru acest lucru, vom stabili termene clare de finalizare pentru fiecare stradă, a declarat pentru Dezvăluiri Gheorghe Mechenici.

Deputatul Marian Cruşoveanu: Primarul este de vină, pentru lipsa de implicare

În urma vizitei de lucru din Costineşti, deputatul Marian Cruşoveanu s-a declarat neplăcut surprins de situaţie şi consideră că primarul Jeanu este principalul vinovat pentru starea de lucruri:

Am fost surprins neplăcut de ce am găsit acolo. E vorba de o lucrare de alimentare cu apă şi canalizare lăsată de izbelişte, cu şanţuri trasate şi cămine de apă care nu sunt protejate, unele chiar pe carosabil. Vă daţi seama că acolo se poate oricând întâmpla o nenorocire, poate să cadă un copil sau chiar o maşină. Unele dintre ele pun în pericol fundaţia gardurilor vecinilor. În concluzie, este în primul rând o problemă de siguranţă pentru localnici şi turişti.

Eu cred că de vină pentru această situaţie este primarul comunei, pentru lipsa de implicare. Eu înţeleg că el nu are experienţă administrativă, dar aici nu este vorba doar de asta. Locuitorii din Costineşti şi Schitu sunt obişnuiti cu standarde foarte ridicate în ceea ce priveşte administraţia locală, după atâţia ani de mandat ai unui primar liberal. E clar că noul primar nu se ridică la nivelul celui dinainte.

Am înţeles de la viceprimarul Mechenici că primarul i-a dat lui sarcina de a rezolva această situaţie delicată, care, cu siguranţă, va fi dusă la bun sfârşit.

Senatorul Septimiu Bourceanu: Locuitorii din zonă au reabilitat cu eforturi proprii părţi din trotuar

Senatorul Septimiu Bourceanu ne-a declarat că după ce a vizitat zona şi a stat de vorbă cu cetăţenii care locuiesc pe cele patru străzi, a discutat cu conducerea RAJA, pentru remedierea situaţiei într-un termen rezonabil de timp.

Foarte grav este că în prezent nu există o protecţie a zonei pentru cetăţeni, copiii care se joacă pe aceste străzi se plimbă cu bicicletele sau cu rolele. Aceştia pot oricând să cadă într-o groapă sau într-un şanţ, se lovească de un hidrant sau de alte elemenete ale lucrării.

De asemenea, sunt puse în pericol garduri, porţi, alte obiective, inclusiv părţi importante din asfalt, căci în urma ploilor apa a afectat pământul de sub stratul de asfalt, ceea ce a dus şi la deteriorarea unor proprietăţi private.

Am vorbit cu cetăţenii din zonă, care au încercat să se gospodărească, şi au refăcut cu efort propriu componente din lucrare, au încercat să reabiliteze trotuarele, fapt care evidenţiază dorinţa oamenilor de a oferi servicii turistice de calitate şi în condiţii de siguranţă. Dar nu este normal să le cerem cetăţenilor să rezolve astfel de probleme. Eu cred că lucrarea trebuie finalizată într-un termen cât mai scurt, a adăugat senatorul Bourceanu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top