Litoralul românesc

O ediţie pirat a ziarului Dezvăluiri s-a distribuit ilegal la alegerile de la Adamclisi

Prefectul Judeţului Constanţa se dezice de “interviu”

Sâmbătă, 5 iunie, a fost împărţită la Adamclisi o fiţuică în format mic (A4), tipărită în condiţii grafice modeste, cel mai probabil pe o imprimantă obişnuită, ce purta numele şi însemnele grafice ale ziarului Dezvăluiri. Conform declaraţiilor comisarului şef Ionel Ioniţă, locţiitorul şefului Poliţiei Medgidia, persoanele prinse că împărţeau respectivul “ziar” au fost amendate contravenţional, deoarece campania electorală se încheiase cu o zi înainte.Foaia volantă prezenta un aşa-zis interviu cu Prefectul Judeţului Constanţa Claudiu Palaz. În interviu, “Prefectul” o ataca pe candidata PSD Marieta Burcea şi îl susţinea pe candidatul PD-L Anton (Toni) Burcea. Mai mult, falşii jurnalişti Dezvăluiri dezminţeau informaţiile publicate în ultima ediţie a săptămânalului Dezvăluiri (despre afacerile lui Anton Burcea), îşi cereau scuze prefectului şi “mărturiseau” că au fost dezinformaţi.

Redacția

Luni, 7 iunie, pe pagina web a Prefecturii Constanţa a apărut un comunicat de presă în care Prefectul Palaz afirma că nu a oferit niciun interviu ziarului Dezvăluiri şi solicita conducerii publicaţiei să confirme acest lucru: “Referitor la apariţia în publicaţia Dezvăluiri a unui presupus interviu pe care l-ar fi acordat în ediţia de week-end (5-6 iunie 2010) a acestui ziar, prefectul Claudiu-Iorga Palaz face următoarele precizări: Este cel puţin regretabil că numele meu a fost folosit în campania electorală pentru alegerea primarului din Adamclisi într-o manieră care încalcă normele deontologice ale jurnalismului. Solicit pe această cale conducerii ziarului Dezvăluiri să dezmintă faptul că am acordat acel interviu, despre care am aflat abia în clipa în care am văzut publicaţia”.

Conducerea ziarului Dezvăluiri nu are nicio legătură cu fiţuica distribuită sâmbătă la Adamclisi şi va depune plângere penală pentru identificarea persoanelor care au folosit fără drept această marcă, mai cu seamă că foaia volantă a fost folosită după încheierea campaniei electorale!

Vă prezentăm mai jos conţinutul aşa-zisului interviu cu Prefectul Judeţului Constanţa, Claudiu Palaz. (Exprimarea stângace şi pe alocuri ridicolă este opera aşa-zişilor jurnalişti de ocazie, noi ne-am mulţumit să marcăm cu “sic!” cele mai evidente greşeli).

 “Interviu în exclusivitate cu domnul Prefect al judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz

Urmare a apariţiei în ziarul nostru a unui articol legat de Anton Burcea, cunoscut între prieteni Toni, am ţinut să avem în ziarul nostru şi părerea unui specialist în probleme de fond funciar (terenuri arabile, păşuni şi păduri) şi anume de la cel care conduce cu adevărat judeţul şi pe care dumneavostră îl ştiţi ca fiind Prefectul Judeţului Constanţa, Domnul Claudiu Iorga Palaz.

Reporterul nostru de investigaţii jurnalistice s-a deplasat la Prefectură unde s-a întâlnit cu dumnealui pentru a-i lua un interviu pe care îl vom reda în continuare fără cenzură.

Reporter: Bună ziua domnule Prefect!

Prefectul: Bună ziua!

Reporter: Se ştie că sunteţi cel mai mare specialist în probleme de fond funciar din judeţ! Ce părere aveţi despre faptele domnului Anton Tudorel Burcea, referitor la articolul care a apărut în ziarul nostrum (sic!) de ieri?

Prefectul: Sincer, nişte minciuni mari şi fără fundament! În zona Adamclisiului sunt oameni respectabili şi muncitori. Exemplu: Petrică Lupu, Domnul Olescu Gheroghe (sic!), Frîncu etc. Nu-i poţi umple de noroi pentru că au afaceri agricole!

Reporter: De ce spuneţi asta?

Prefectul: Aţi spus să fiu sincer. Dumneavoastră puteţi fi?

Reporter: Da, dar de ce întrebaţi?

Prefectul: Atunci recunoaşteţi că nu aţi avut nici măcar un act din care să trageţi concluziile acelea, pentru că dacă aţi fi avut, atunci le-aţi fi publicat în ziar ieri, aşa-i?

Reporter: Da, nu am avut acte. Dar ne-a spus doamna Marieta Burcea lucrurile acelea.

Prefectul: Şi dumneavoastră le-aţi luat de bază? Păi ce, aţi fi vrut să recunoască că terenurile agricole şi păşunea (unde a eliberat adeverinţele false) le-a dat dumneaei lui Simedrea Ion, socrul său?

Reporter: Aşa a făcut? Este revoltător! Înseamnă că ne-a minţit, iar ziarul Dezvăluiri l-a atacat fără nici o dovadă pe Toni. Săracul om!

Prefectul: Nu este târziu să recunoaşteţi că aţi greşit nici acum. E mare lucru acest fapt!

Reporter: Da, aveţi dreptate, dar totuşi pădurea?

Prefectul: Vrea să o ia? Cum să o ia? Poate doar dacă o vinde Moga!

Reporter: Cântăreţul Marius Moga? (sic!)

Prefectul: Nu! Domnul senator Nicu Moga. El are pădurea de la Abrud şi Haţeg, vine şi vânează mereu în zonă, toată lumea ştie acest lucru. Dumneavoastră nu vedeţi că nu vi s-au dat nici un fel de acte?

Reporter: Aveţi dreptate, doar vorbe. Ce naivi au putut să fie reporterii noştri!

Prefectul: Şi dezinformaţi!

Reporter: De ce?

Prefectul: Pentru că terenurile ADS-ului nu se pot vinde, aşa cum aţi scris. Poate că (sic!) vă confirme acest lucru şi doamna Mocănaşu Paraschiva, o foarte bună expertă în probleme de Fond Funciar.

Reporter: Cine este?

Prefectul: A fost cea care a învăţat-o pe Marieta Burcea, agentul agricol din Primăria Adamclisi, să fure terenul, cu toate că spunea despre dumneaei că este o femeie foarte rea.

Reporter: Vă daţi seama ce spuneţi?

Prefectul: Da. Acum este angajata Consiliului Judeţean Constanţa. Domnul Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean ţin să precizez că îl respectă pe domnul Toni.

Reporter: De unde ştiţi?

Prefectul: De la Senatorul Moga, care a spus că Preşedintele o să asculte de Toni şi va pietrui drumurile şi că îi pare rău că nu i-a venit ideea să pietruiască drumurile Marietei Burcea, care are alte preocupări în loc să se gândească la cetăţeni.

Reporter: Deci drumurile sunt pietruite la iniţiativa lui Toni?

Prefectul: Da. Toată lumea ştie asta. El a vorbit cu preşedintele Nicuşor Constantinescu, care l-a ascultat.

Reporter: Să revenim la ADS

Prefectul: Da.

Reporter: Totuşi a vândut pământurile ADS-ului în loc să îl (sic!) dea la oameni.

Prefectul: Exclus! La ADS în 2006 era doamna Mocănaşu care conducea şi nu d-na Georgescu Gabriela, care era de paie. Chiar nu faceţi legătura? Unde este angajată doamna Mocănaşu acum? La Consiliul Judeţean. Păi atunci nu faceţi legătura cine e în spatele acestei maşinării cu terenuri – Marieta Burcea şi ADS-ul – dar aţi văzut actele? Ea este acuzată de corupţie la DNA.

Reporter: Şi ce se întâmplă atunci?

Prefectul: Ce să se întâmple, iar alegeri la Adamclisi. Marieta va fi suspendată. Trebuie să răspundă pentru faptul că a luat pământul oamenilor. Ştiţi că păşunea era concesionată pentru eoliene?

Reporter: Cum?

Prefectul: Da. Şi Simedrea încasa 10.000 euro /an/ha chirie. Înmulţiţi 300 ha cu 10.000 euro !

Reporter: 3.000.000 euro /an adică 120.000.000.000 miliarde lei!

Prefectul: Da. E corupţie!

Reporter: Da. Aveţi dreptate. E clar, ziarul nostru, Dezvăluiri, a fost dezinformat. Marieta e adevăratul vinovat pentru furtul terenurilor. Probabil că împărţea banii cu gaşca ei, clar. Vă daţi seama dacă ajunge primar ce matrapaslâcuri (sic!) face? Cu Mocănaşu la Consiliul Judeţean. Vai de oamenii ăştia!

Prefectul: Nu pot comenta acest lucru. Eu sunt apolitic şi v-am spus lucrurile aşa cum sunt cu adevărat. Sper că le veţi publica, aşa cum mi-aţi promis. Chiar dacă ar trebui să recunoaşteţi că aţi greşit.

Reporter: Da Domnule Prefect. Am greşit şi ne cerem scuze faţă de Domnul Toni. Am fost dezinformaţi pentru că nu am avut nici un act care să ne arate cum stau lucrurile. Un cuvânt de încheiere pentru noi?

Prefectul: Mult noroc în continuare, cu un amendament: să vă documentaţi foarte bine altă dată pentru că puteţi spune lucruri false despre oameni şi să distrugeţi astfel viitorul unor oameni nevinovaţi.

Reporter: Vă mulţumim şi fiţi sigur că vom publica interviul în totalitate.

Acest interviu a fost luat Domnului Prefect al Judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top