Opinii

Noi locuri la creşa din Năvodari

La sfârşitul lunii noiembrie, au fost inaugurate două noi grupe la creşa din Năvodari, numărul de locuri pentru copii dublându-se şi ajungând astfel la 80.

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

O dată cu lucrările de extindere a numărului de locuri pentru copii, creşa a intrat într-un amplu proces de reabilitare, suma cheltuită din bugetul local fiind de două miliarde de lei vechi. Lucrările au constat în refacerea grupurilor sanitare, a pardoselilor (placarea lor cu gresie şi faianţă), a tavanelor, a instalaţiei electrice şi înlocuirea ferestrelor cu geamuri termopan. Pentru copii au fost aduse jucării noi, dormitoarele au primit lenjerie şi pătuţuri noi, iar bucătăria a fost dotată cu ustensile şi veselă. Clădirea a beneficiat şi de amenajări exterioare. În acest sens, faţada a suferit o refacere parţială, a fost vopsit gardul, iar spaţiul verde a fost reamenajat şi au fost plantate flori de sezon. Prezent la inaugurare alături de consilierii locali, primarul oraşului, Nicolae Matei le-a promis părinţilor şi celor mici că în primăvara anului 2009, în curtea creşei va fi amenajat şi un loc de joacă. Totodată, cei prezenţi au fost informaţi de intenţia trupelor americane de la baza militară Mihail Kogălniceanu care doresc, din 10 decembrie anul acesta, să realizeze alte lucrări de modenizare a creşei (refacerea grupelor vechi, a spălătoriei şi a anexelor unităţii), lucrări în valoare de 30 000 de dolari.

               

Greşeală “electrizantă”, descoperită de Nicolae Matei

 

Din câte se pare, oraşul Năvodari a plătit pe toată perioada fostei administraţii, un preţ aproape dublu la Contractul Primăriei Năvodari privind iluminatul public, din cauza managementului defectuos, a fost încheiat timp de patru ani, pentru facturarea tarifului de zi la energia electrică, şi nu de noapte, aşa cum ar fi fost normal. Deşi avea posibilitatea să solicite tarif de noapte, conform spuselor lui Nicolae Matei, fostul primar a semnat contractul cu furnizorul de energie electrică pentru tariful de zi. Paguba înregistrată astfel în bugetul local este de peste 10 miliarde de lei vechi. Pentru recuperarea prejudiciului, actualul edil al  oraşului Năvodari se gândeşte să-l acţioneze în instanţă pe fostul edil care, deşi a primit bani timp de patru ani pentru funcţia ocupată în administraţia publică locală, nu a lucrat în folosul cetăţenilor. De acum încolo, Năvodariul va plăti pentru iluminatul public 2703 lei vechi pe kWh şi nu 4230 de lei vechi kWh cât a „negociat” fostul primar. Astfel, dintr-o bună administrare, primarul Nicolae Matei va face rost şi de banii necesari pentru investiţiile din oraş.

          

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top