Actualitate

Noi decizii ale Consiliului Local Ceamurlia de Jos. Se vor construi trotuare, iar proiectul modernizării iluminatului public a fost rectificat

Consiliul local al comunei tulcene Ceamurlia de Jos a discutat le recenta ședință mai multe proiecte ce vizează dezvoltarea comunității. Printre acestea se numără și cel privind realizarea obiectivului de investiții ” Construire trotuare pietonale adiacente, pe partea stânga a străzii Eternității în localitatea Lunca.

Proiectul se va realiza cu finanțare din surse legal constituite: buget local, fonduri europene nerambursabile, alte fonduri guvernamentale.

De asemenea, consilierii locali au aprobat rectificarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Eficientizarea și modernizarea iluminatului public, Comuna Ceamurlia de Jos”.

Astfel, valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 1,042,113.65 de lei, din care 999,998.65 de lei din bugetul alocat prin program, iar 42,115.00 de lei sunt cheltuieli neeligibile. Pentru construcții și montaj se va aloca suma de 565,250.00 de lei. Durata proiectului este de 18 luni.

Prin acest proiect se urmărește:

  • Scăderea consumului de energie electrică: minim 25.89 %;
  • Scăderea emisiilor de CO2 cu: minim 25.89 %;
  • Economia de energie electrică suplimentară: minim 25.89 %;
  • Consum actual în condiții normale de funcționare: 63,723.25 kWh/an;
  • Consum rezultat din calculele luminotehnice în urma implementării proiectului: 47,227.00 kWh/an.

În cadrul investiției propuse se vor monta 312 corpuri (aparate) de iluminat bazate pe tehnologie LED, cu respectarea încadrării în clasele de iluminat a drumurilor/străzilor/zonelor aferente proiectului și implementarea unui sistem de telegestiune care va monitoriza, comanda și transmite date care permit obținerea de informații detaliate asupra reţelei de iluminat în vederea optimizării consumurilor de energie, a costurilor şi funcționării acesteia şi care poate grupa funcțiuni de reglare a fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiție.

Soluția propusă presupune în special modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public stradal – rutier și/sau stradal – pietonal, prin înlocuirea și completarea corpurilor de iluminat existente pe stâlpii existenți (aferenți sistemului/rețelelor de distribuție a energiei electrice), care au un consum ridicat de energie electrică, cu corpuri (aparate) de iluminat bazate pe tehnologie LED, precum și instalarea unui sistem inteligent de management prin telegestiune (care va permite reglajul prin variere al fluxului luminos al unei/unor surse de lumină) la nivelul sistemului de iluminat public vizat prin prezenta investiție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top