Actualitate

Nicolae-Florin Dinu, primarul comunei Lipnița: „Am refăcut gardul bisericii din Coslugea. Ne apucăm de intervenția la drumul Canlia-Coslugea”

Peste 80 de metri de gard ce împrejmuiește biserica veche de peste un secol din satul Coslugea au fost refăcuți complet de către Primăria Lipnița. La acţiune au participat foarte multi voluntari și, bineînțeles, preotul. Pe lângă gard, au fost reabilitate aleea de acces și intrarea în lăcașul de cult.

Primarul Dinu a ţinut să le mulţumească într-un mod inedit tuturor celor care s-au implicat şi le-a gătit personal o ciorbă de burtă.

Am hotărât ca în fiecare an să alocăm fonduri de la bugetul local pentru câte o biserică din comuna noastră. Anul acesta a venit rândul bisericii <Sfânta Treime> de la Coslugea. Anul trecut am contribuit la construirea unei capele mortuare în Lipnița, iar anul viitor va fi rândul parohiei Carvăn”, spune Nicolae-Florin Dinu, primarul comunei Lipnița.

De asemenea, edilul arată că drumul de 1,8 kilometri, dintre Coslugea și Canlia va fi reparat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. „Avem un proiect făcut pe acest drum care a fost depus în vederea finanțării prin programul Anghel Saligny, dar Lipnița a primit finanțare pentru alte două proiecte și atunci, acum facem o intervenție pe el cu sprijinul Consiliului Județean, urmând ca proiectul să fie redepus când se va deschide o altă axă de finanțare”, explică primarul.

Proiectele cu finanțare prin „Anghel Saligny” la care face trimitere Nicolae-Florin Dinu sunt: “Rețele de apă în satele Cuiugiuc și Izvoarele” şi
“Canalizare în localitatea Lipnița”
.

Tot în satul Coslugea va fi inaugurat cât de curând Căminul Cultural. Primăria Lipnița a făcut deja recepția de terminare a lucrărilor, iar acum sunt în stadiul de dotare a căminului cu tot ceea ce este necesar: aer condițional, mobilier, veselă etc. Apoi se va face recepția finală și inaugurarea obiectivului.

În ceea ce privește începutul anului școlar 2022/2023, care se apropie, Nicolae-Florin Dinu dă asigurări că în Lipnița școala va începe în bune condiții pentru profesorii, elevii și preșcolarii din comună. Cu toate acestea, primarul și-ar dori ca microbuzele școlare să fie înlocuite cu unele noi.

Am făcut adrese către Ministerul Dezvoltării și la Prefectura Constanța pentru înlocuirea celor vechi și uzate. La noi în comună, două microbuze școlare fac în jur de 400 de kilometri într-o singură zi pentru a duce și aduce copii la școală”, explică edilul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top