Fără categorie

Neversea- Constanța găzduiește cel mai de amploare festival din Europa. Sunt așteptați peste 150.000 de spectatori

Sute de mii de oameni sunt aşteptaţi, în acest week-end, la Constanţa, cu ocazia festivalului Neversea, găzduit de plaja Modern. Începând de maine 4 iulie, centrul orașului va fi blocat, circulația autovehiculelor fiind restricționată, mai puțin cele ale companiei de transport RATC.

Organizatorii festivalului au ținut să informeze opinia publică cu privire la cele trei reguli stricte de bază ce vor trebui să fie urmate de cei care participă la eveniment dar și de către cei care locuiesc sau lucrează în zonele supuse restricțiilor de circulație. RATC va schimba orarul mijloacelor de transport şi a anunțat că va introduce căteva linii noi care vor asigura transportul călătorilor până în Portul Tomis.

Traficul rutier, mai puțin cel pentru autobuzele RATC, va fi complet închis din data de 4 iulie pe străzile din zona de sud-est a oraşului. Circulația va fi închisă pe strada Bucovinei, pe strada Eroilor, strada Decebal, Smârdan. De pe strada Traian nu se va putea intra pe strada Termele Romane și spre Piaţa Ovidiu, de pe bulevardul Tomis spre Piaţa Ovidiu, şi de pe strada Mircea cel Bătrân spre Piaţa Ovidiu, până la intersecţia cu strada Negru Vodă.

Au fost asigurate căi suplimentare pentru fluidizarea evacuării

Reprezentanții Jandarmeriei fac către public să nu vină cu bagaje voluminoase la festival, adică cu trolere, ruccsacuri ci doar, eventual cu borsete de mici dimensiuni sau poșete (în cazul doamnelor!) care să se încadreze ca dimensiuni maxime ale unei foi A4 cu grosimea de maximum 10 cm.
În incinta festivalului, este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: droguri, sticle cu alcohol, biberoane, lasere, spray-uri, obiecte ascuțite sau tăioase, arme, obiecte contondente, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale sau semiprofesionale.
Accesul în perimetrul locației spectacolului se va face printr-o singură poartă de acces, adică prin Portul Tomis. Pentru evacuare sunt asigurate trei căi deja existente, pe scările de la Esplanada, Soleta şi de la Zorile şi, în caz de necesitate, vor mai exista suplimentar scări din metal, ce vor fi montate la momentul respectiv. Conform calculelor organizatorilor, numai prin căile de evacuare inițiale, adică pe la Portul Tomis, Poarta 2 şi pe la strada Bucovina, în patru minute pot fi evacuate peste 10.000 de persoane. Peste 600 de jandarmi vor fi mobilizaţi pentru asigurarea securităţii şi menţinerii ordinii publice în perioada şi în zona festivalului. În același timp, restul orașului Constanța va beneficia de prezența altor câteva sute de jandarmi ce vor fi mobilizați din cea de a doua brigadă de jandarmi existentă în oraș.

Transportul în comun cu autobuzele RATC se va face non-stop

Turiștii care ajung în Constanţa cu autoturismul le sunt recomandate mai multe parcări din oraș şi din staţiunea Mamaia, unde îşi pot lăsa maşinile şi de unde pot lua un mijloc de transport RATC către Portul Tomis. Parcările disponibile sunt cele de la VIVO Mall, parcarea Sălii Sporturilor, parcarea Spitalului Judeţean Constanţa, parcarea din zona Centrului Expozițional Constanța.
Pentru a face faţă afluxului uriaș de aprticipanți, de vineri, 7 iulie, de la ora 8.00, și până luni 10 iulie, la ora 9.00, autobuzele RATC vor circula non-stop pe relația oraș-Portul Tomis. În același context, începând de miercuri, 5 iulie, și până pe 10 iulie, vor fi înființate două linii de autobuze: Neversea 1, cu plecare de la Gara Constanța cu cap linie în Portul Tomis, şi Neversea 2, cu plecare din Mamaia și cap linie în Portul Tomis.

În interiorul festivalului nu ai nevoie de bani!

Ca o masură siguranță, accesul cu sume de bani nu va necesar. Organizatorii au creat brățări speciale cu cippuri, aceste brățări având rolul de card de festival pentru achiziționarea diferitelor produse alimentare sau băuturilor ce vor fi puse la dispoziția spectatorilor. Brățările vor putea fi încărcate cu sumele de bani considerate necesare de fiecare participant prin intermediul unor puncte special amenajate în incinta festivalului.
Regulamentul festivalului poate fi consultat pe site-ul www.neversea.com. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top