Ştiri

Neîncrederea populaţiei în politicienii anului 2012 va conduce la o prezenţă slabă la urne

Primarii constănţeni ne-afiliaţi USL-ului vorbesc despre alegerile parlamentare

Ultimul mare eveniment electoral al anului 2012 se apropie cu paşi repezi. Alegerile parlamentare de pe 9 decembrie agită deja spiritele în întreaga ţară iar judeţul Constanţa nu poate face notă discordantă. O zonă dominată de USL, Constanţa are însă şi partea sa de opoziţie, câteva dintre comunităţile locale ale judeţului fiind conduse de edili care nu sunt înregimentaţi politic nici la PSD şi nici la PNL. Fie că sunt primari ai fostei puteri PDL, reprezentanţi ai unor partide mai mici precum UNPR sau chiar independenţi, edilii minoritari din punct de vedere politic au la rândul lor mari aşteptări de la alegerile programate la finele anului. Aceştia cred că se vor prezenta la vot peste 50% din alegători şi mare parte dintre ei speră ca lumea să voteze împotriva actualei puteri. Edilii ne-USL vorbesc despre faptul că alegătorii nu mai au încredere în politicienii anului 2012, indiferent de formaţiunile din care aceştia fac parte. Opinia tuturor este însă că vor fi alegeri corecte şi că, cel puţin la nivelul judeţului Constanţa, nu vor exista incidente precum cele petrecute la referendum în diverse localităţi ale ţării.

Un articol de Cristian CEALERA

Dumitru Dragu – primar Târguşor (PNŢCD) „Oamenii vor ieşi cu siguranţă la vot iar evenimentul se va derula în condiţii normale, fără incidente. Eu ca primar am obligaţia legală de a-mi face datoria şi de a asigura respectarea normelor legale în vigoare. Nu cred că vom avea însă un procent prea mare de alegători, dar el va depăşi totuşi pragul de 50%. La noi la Târguşor, de referendum s-a înregistrat un procent de 53%, pe când acum cred că vom avea ceva mai mult, pentru că interesul este mai mare de această dată. Va câştiga probabil USL-ul la nivel de judeţ, pentru că este formaţiunea politică reprezentativă în acest moment, dar nu şti niciodată cum votează lumea la ţară. În mediul rural se votează omul şi mai puţin partidul din care acesta face parte, cum s-a întâmplat şi în cazul alegerii mele ca primar. De asemenea, eu am colaborat şi colaborez foarte bine cu acei consilieri USL, dar în Consiliu au fost aleşi şi oameni din afara USL, tot pe criteriul încrederii pe care oamenii au avut-o în ei personal. Vom vedea ce se întâmplă în această campanie, cum vor lucra toţi candidaţii. Cred însă că aceui candidaţi necunoscuţi, propuşi recent de diverse formaţiuni au un handicap în faţa veteranilor. Spun asta, pentru că este greu ca într-o lună de zile să reuşeşti să îi convingi pe oameni să te votezepentru un astfel de post extrem de important. Nu se pune problema unor incidente în localităpţile mici, poate doar în oraşele mari, acolo unde bătălia este mai aprinsă. Sunt sigur că la noi pe colegiu nu vom avea parte de astfel de evenimente nefericite. Noi vom vorbi cu oamenii să iasă la vot şi să îşi exercite opţiunea, indiferent care este aceasta.”  

Tudorel Gurgu – primar Ciobanu (PDL) – Rezultatul alegerilor va depinde şi de modul de implicare al fiecărui primar, cum va reuşi acesta să convingă oamenii să vină la vot. Este posibil să avem parte şi de surprize dar la noi pe colegiu de exemplu, domnul Haşoti este favorit, este cunoscut de oameni, a făcut şi precampanie. Sunt convins că o să fie o votare corectă, cu respectarea legii. Nu putem şti ce procent vom avea la urne dar după cum am luat pulsul, lumea o să vină. În ceea ce priveşte aşteptările noastre de după 9 decembrie, indiferent cine vor fi aleşii, ei trebuie să se apuce imediat de treabă. Lumea se aită, sunt foarte multe probleme, lumea nu are bani…”

Vasile Delicoti – primar Poarta Albă (PDL) „După cum sit pulsul, nu vom avea un procentaj mare la aceste alegeri. Oamenilor le este lehamite de ceea cese întâmplă înpolitica românească şi vom avea o situaţie similară celei de la referendum. Alegătorii nu au încredere în reprezentanţii politici. În trecut au fost entuziasmaţi când au fost aleşi unii politicieni, apoi s-au dezumflat cînd au văzut că aceştia nu au făcut nimic. Oamenii s-au săturat, sunt dezarmaţi. USL-ul nu este favorit la aceste alegeri, întrucât pentru alegătorii noştri contează persoana şi mai puţin partidul din care aceasta face parte. Pe colegiul nostru, la deputaţi, domnul Constantin Chirilă este favorit, mai ales că el este cunoscut, are experienţă. Candidaţii noi, necunoscuţi pentru oameni, au şanse mici să fie aleşi. Exceptând vreo doi candidaţi USL precum Alexandru Mazăre sau Eduard Martin, restul sunt asociaţi votului politic, votaţi pentru ceea ce reprezintă, poate să fie acolo şi numele luiGigel. În ceea cepriveşte incidentele electorale nu cred că vom avea parte de aşa ceva. Vremea va fi rea şi nu ştiu dacă oamenii vor ieşi la vot. Să vedem ce se va întâmpla. Oamenii nu simt nimic special legat de acest eveniment…”

Valentin Vrabie – primar Peştera (independent) „Sper ca pe 9 decembrie lumea să vină să îşi exprime opţiunea şi să voteze împotriva minciunii. Dacă se vor produce surprize, atunci acestea pot fiprovocate doar de oamenii chemaţi la urne. Eu cred că la aceste parlamentare, avantajul este de partea candidaţilor ne-USL, întrucât USL-ul a „demonstrat” în ultimii ani că nu a reuşit să facă nimic. Alegătorii României vor arăta la acestealegeri că sunt cu mult mai inteligenţi decât îi cred unii politicieni. Aşa cum au făcut-o la referendum, şi de această dată, vor vota contra USL-ului. În ultimii ani am fost minţiţi, traiul ne-a fost îngreunat iar acum vor primi răspunsul la această atitudine. Din punctul de vedere  al corectitudinii alegerilor, sunt convins că nu vor fi niciun fel de probleme, nimeni nu riscă să intre la puşcărie. Mai ales la noi, sunt convins că nu vom avea parte de incidente”

Dorinela Irimia – primar Saraiu (UNPR) – „Lumea este cam sătulă de tot ceea ce se întâmplă în politica românească, pentru că în ultimul timp nu s-a întâmplat nimic bun din acest punct de vedere. Oamenii au tot votat şi nu s-a întâmplat nimic deosebit. Cred totuşi că la nivelul judeţului nostru, de câştigat pe 9 decembrie vor avea candidaţii USL. Cei care nu fac parte din Uniune şi sunt candidaţi noi au un handicap, pentru că timpul este scurt. La ţară se votează tot omul şi mai puţin partidul dar lumea îi cunoaşte mai bine pe cei care fac parte din USL, sunt deja parlamentari şi care mai candidează pentru încă un mandat. La nivel local, garantez că nu vor fi probleme legate de procesul de votare şi că totul se va desfăşura în condiţii normale.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top