Opinii

Năvodărenii au sărbătorit cu fast 90 de ani de la Unire

Administraţia locală din Năvodari a organizat o adevărată sărbătoare românească de Ziua Naţională a României, 1 decembrie.

 

Un articol de Andreea PAVEL

Cei 90 de ani de la Unire au prilejuit oficialităţilor locale prilejul comemorării eroilor neamului la Troiţa din Centru, prin depuneri de coroane de flori şi slujbe religioase oficiate de preoţii năvodăreni.

Prezenţi la momentul religios şi militar, reprezentanţii Asociaţiei Veteranilor de Război au fost omagiaţi de primarul oraşului, Nicolae Matei, cu diplome şi premii constând în bani. A urmat apoi defilarea gărzii de onoare formată din militarii U.M. Cap Midia şi cei ai Batalionului 110 Transmisie şi Comunicaţii.

Elevii Şcolii nr. 3 “Tudor Arghezi”  din localitate au oferit o serie de momente patriotice prin scenetele interpretate şi poeziile recitate celor prezenţi. Momentul a fost completat de recitalul de muzică de fanfară oferit de Fanfara Clubului Elevilor Constanţa.

De la ora prânzului, pe scena special amenajată în Parcul Central a fost oferit un spectacol folcloric cu îndrăgiţi interpreţi de muzică populară cărora li s-a adăugat şi Nicolae Lungu de 10 ani, acordeonist din Năvodari. Sărbătoarea Zilei Naţionale la Năvodari s-a încheiat după lăsarea întunericului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top