Actualitate

Muzeul de artă Constanța vă invită la vernisajul expoziției DINTR-ODATA EU, al artistei CORNELIA GHERLAN

Muzeul de artă Constanța vă invită

Muzeul de artă Constanța vă invită la vernisajul expoziției DINTR-ODATA EU al artistei CORNELIA GHERLAN, miercuri 5 iunie, ora 16. Expoziția este deschisă în Muzeul de Artă Constanța, B-dul Tomis 82-84 iar curator este Mădălina Mirea.

Mădălina Mirea, curatorul expoziției, susține că lucrările Corneliei Gherlan au o putere captivantă datorită acordurilor cromatice neașteptate, în care regnurile se contopesc și se împletesc:

„Ceea ce face privitorul captiv în lucrările Corneliei Gherlan este acea intuiție a insolitelor  acorduri cromatice, în care regnurile se topesc și se întrepătrund. O piatră ancestrală poartă, în sine, atât valențe constructive, cât și distructive, însă elementul vegetal o vivifică și o înonobilează. În căutarea figurativului subliniat în pânzele cu puternic impact, ochiul ghicește ziduri și cărămizi, rădăcini și fragmente de trunchiuri, tot atâtea extensii ale unor profunde căutări.

Căci, în cele din urmă, personajele principale din lucrările Corneliei Gherlan sunt propriile sale trăiri, plăcile tectonice ale sufletului său, dislocate metodic, lasă la vedere rafinate compoziții vulcanice, ce evocă gestul primordial al Genezei. Truda perpetuă a creatorului, frământările și bucuriile sale, liniștea, deopotrivă cu neliniștea, ne învăluie deîndată cu prețiosul dozaj de forme și culori, tribut al triumfului vieții, în orice condiții.

Apele liniștite sunt adânci, îmi spun după fiecare întâlnire cu Cornelia Gherlan.”

Vei și: Expoziția Confesiuni – retragerea artistei Loretta Băluță (dezvaluiri.ro)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top