Actualitate

“Multietnic 2019”, pe scena Centrului Cultural “Jean Bart” din Tulcea

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat, în data de 18 decembrie 1992, Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, lingvistice și religioase, document la care statele membre au aderat declarând ziua de 18 decembrie drept zi dedicată minorităților naționale.

În țara noastră, Ziua Minorităților Naționale a fost consfințită legislativ prin aprobarea H.G. numărul 881/1998, data de 18 decembrie fiind declarată drept Ziua minorităților naționale din România, zi care, în anul 2017, a căpătat statut de sărbătoare națională, fiind sărbătorită de toate minoritățile etnice din țara noastră.

În întâmpinarea acestei sărbători a etnicității, care, în județul nostru are o rezonanță aparte, multietnicitatea fiind o caracteristică definitorie pentru Dobrogea de nord, Centrul Cultural “Jean Bart” Tulcea organizează, în data de 14 decembrie a.c., cu începere de la ora 11.00, ediția a X-a a spectacolului aniversar al minorităților etnice din județul nostru, intitulat “Multietnic 2019”, spectacol care, tradițional, s-a bucurat mereu de prezența reprezentanților autorităților județene și locale.

Sâmbăta aceasta așadar, la “Multietnic 2019”, și-au anunțat prezența la spectacolul organizat pe scena Sălii Mari a Centrului Cultural “Jean Bart”, ansambluri reprezentative pentru diversitatea etnică a județului nostru. Este vorba de ansamblul “Zadunaiska Sici”, al Uniunii Ucrainenilor, filiala Tulcea, ansamblu coordonat de Ștefana Cernencu, Diana Arghil și Octavian Vasiliev, de ansamblul “Odyssea” al Asociației Tineretului Elen din Tulcea, coordonat de Ciprian Pelivan, de ansamblul folcloric “Lotca”, al Comunității Rușilor Lipoveni din municipiul Tulcea, precum și de ansamblul de dansuri “Molodțî”, ansambluri coordonate de Natalia Neumann și Jora Roman, de grupul vocal “Narenler”, al Uniunii Democrate Tătare din Tulcea, coordonat de Adilșah Reian, de ansamblul “Tuna”, al Uniunii Democrate Turce din Tulcea, coordonat de Nurten Mahmudi, nu în ultimul rând, spectacolul se va încheia cu un moment folcloric cuprinzând colinde și dansuri populare, moment susținut de ansamblul “Danubius”, al Centrului Cultural “Jean Bart” Tulcea, ansamblu coordonat de Cătălin Tănăsuică.

Referent cultural Bogdan Pascal

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top