Actualitate

Mugurel Marșavela, primar comuna Baia: „Am finalizat reabilitarea Căminului Cultural din localitatea Panduru”

Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena (21 mai) de anul acesta va reprezenta un dublu prilej de bucurie pentru locuitorii satului panduru, comuna Baia.

„Suntem cu toții invitați la Hramul bisericii și la sfeștania Căminului Cultural din localitatea Panduru, pe care, cu bucurie, vă anunț că l-am finalizat”, spune primarul Mugurel Marșavela.

Proiectul de „reabilitare, modernizare și dotare a Căminului Cultural din localitatea Panduru, comuna Baia, județul Tulcea”, a demarat în iunie 2020.

„Aceste imagini dezolante ce nu fac cinste comunei și locuitorilor vor fi înlocuite în scurt timp cu un Cămin Cultural nou, modern, cu toate dotările necesare pentru desfășurarea de evenimente și activități sociale, culturale și recreative ce ne vor bucura pe toți, de la mic la mare. Acesta este doar începutul unui lung și necesar șir de investiții de care satul Panduru va beneficia în continuare”, spunea primarul în urmă cu doi ani.

Proiectul de reabilitare a Căminului Cultural a fost necesar și oportun pentru comuna Baia, el contribuind la asigurarea elementelor de bază pentru comunitatea rurală: conservarea tradițiilor locale și dezvoltarea cultural-educativă a populației din comuna.

„Dezvoltarea economică și socială a mediului rural presupune asigurarea unor servicii de bază pentru populație, inclusiv a acelora care să satisfacă nevoile cultural reale ale comunității. Valoarea totală estimată a proiectului a fost de aproximativ un milion de lei, fără TVA.  

După oficierea Sfintei Liturghii la biserica din sat, întreaga comunitate va participa la inaugurarea oficială a Căminului, un loc unde se va ține și o agapă (masă) pentru toți locuitorii.

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din satul Panduru a fost construită în perioada 2003-2007. Vechea biserică a satului a fost distrusă de un incendiu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top