COMUNICATE

Modernizarea Aeroportului Tulcea: 16 milioane euro pentru o firmă care a finanțat ilegal campania PSD!

SC Tehnic Asist apare în dosarul în care a fost condamnat Liviu Dragnea 

Pe 30 iulie, reprezentanții Consiliului Județean Tulcea prezentau ca pe o mare victorie, începerea lucrărilor de modernizare a Aeroportului Delta Dunării Tulcea. Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat, nu a pierdut ocazia să își laude șeful, pe Horia Teodorescu, care ar fi reușit să îi convingă pe boșii de la centru ai PSD să aloce fonduri pentru Aeroportul Tulcea.
Toate bune și frumoase, dar pentru a avea o imagine corectă a afacerii care va costa aproximativ 16 milioane euro (doar pentru prima etapă a lucrării), trebuie să aruncăm o privire asupra constructorului.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU
                 Ștefan Doru Copoț

 

Firma care se ocupă de această lucrare se numește Tehnic Asist SRL Botoșani și este legată prin diverse comenzi de liderii PSD din Moldova și Maramureș și chiar de președintele PSD Liviu Dragnea.
Senatorul PSD Valer Marian scrie într-un autodenunț adresat DNA că Mirel Vlas, proprietarul SC Tehnic Asist, a finanțat ilegal campania de suspendare a fostului președinte Băsescu și a primit în schimb diverse lucrări de infrastructură, printre care și reabilitarea aeroportului Ștefan cel Mare din Suceava.

27 de litigii privind achizițiile publice!

Conform datelor obținute din baza de date a Registrului Comerțului, SC Tehnic-Asist SRL a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în satul Cătămărești – Deal, comuna Mihai Eminescu, nr.532, județul Botoșani. Ca asociați figurează Daniela Vlas și Mirel Vlas, iar principalul obiect de activitate al firmei este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidenţiale”.
Abonată la banii Statului, firma a derulat contracte cu multe din primăriile din zona Moldovei de nord, lucru ce poate fi observat și din multitudinea de dosare aflate pe rolul Curții de Apel Suceava, (un număr de 27 de dosare!!!) majoritatea privind litigii legate de achizițiile publice.
Ultimul scandal în care a fost implicată această firmă a fost cel legat de reabilitarea Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava. Conform presei locale, firma a câștigat licitația de lucrări în pofida faptului că experiența sa în domeniu tinde spre zero. Cu toate acestea Consiliul Judeţean Suceava a semnat, la 9 august 2013, un contract cu Tehnic Asist Botoşani, pentru modernizarea pistei, construirea unei uzine electrice şi instalarea unui nou sistem de navigație.
Contractul a fost semnat, cu toate că pe rolul Curţii de Apel Suceava se judeca o contestaţie împotriva procedurii de licitaţie. Asta pe lângă faptul că surse care au avut acces la documentaţia de licitație au declarat în presa locală că oferta depusă de Tehnic Asist ar fi fost cea mai proastă din punct de vedere tehnic.

Tehnic Asist, abonată la contratele cu Statul

În zona Satu Mare, Suceava și Botoșani, SC Tehnic Asist SRL a câștigat contracte cu statul, conform datelor oficiale, de peste 1,2 miliarde lei în ultimii 5 ani. Firma familiei Vlas a câștigat în 2013 contractul de modernizare a aeroportului din Suceava pentru suma de 100 milioane lei, adică aproape 25 milioane euro. Alte contracte cu primăriile din județele Satu Mare și Botoșani privind introducerea de rețele de apă se ridicau la valori de circa 20 milioane euro. Acei bani sunt plătiți de companiile de apă subordonate consiliilor județene.
La Satu Mare, Vlas are relații apropiate cu Mircea Govor- șeful PSD – dar și vicepreședinte al consiliului județean.
Pentru alte 13 milioane euro, firma familiei Vlas a construit și „Autostrada Țării Oașului”, un drum județean în Satu Mare. În acel proiect firma de familie este asociată cu societatea Tel Drum din Alexandria, apropiată, după cum bine se știe, de președintele PSD Liviu Dragnea.

Bani negri pentru alegeri contra lucrări publice

Așa cum scriam mai sus, Senatorul PSD Valer Marian a depus la DNA un (auto) denunț în care deconspiră modul în care au fost fraudat referendumul pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Autorul petiției vorbește despre o întâlnire a liderilor PSD din vestul României, convocată de Liviu Dragnea, la un hotel din Oradea. „Dragnea ne-a spus să lăsăm telefoanele în sala respectivă şi am ieşit pe un hol, lângă o toaletă, unde susnumitul ne-a spus că, pentru a realiza în duminica următoare cvorumul de participare la referendum de 50% plus 1, va trebui să convingem, inclusiv prin promisiuni băneşti, cât mai mulţi preşedinţi de secţii de votare ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezenţă cu 25 de alegători în plus faţă de cea reală.
Ulterior, numitul Govor Mircea Vasile (vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare) a afirmat că au pus la bătaie pentru referendum suma de 200.000 lei (două miliarde de lei vechi), care a fost primită la negru de la SC Tehnic Asist SRL Botoşani (firmă favorizată şi abonată la contracte de asfaltare cu Consiliul Judeţean), căreia i s-ar fi promis în schimb atribuirea de lucrări de către Ministerul Transporturilor condus de Silaghi”.

 

Actualitate

To Top