Comisia Europeană

MIREA VIORICA, ARICESCU TRANDAFIR: PRECIZĂRI

Articolul “Mirea Viorica, administratora penală” a declanșat reacția conducerii Asociației de Proprietari 358 Constanța

Ca urmare a publicării articolului “Mirea Viorica, administratora penală”, redacția ziarului “Dezvăluiri” face următoarele precizări. Administratora Mirea Viorica nu are, în prezent, nici o condamnare penală. Așa cum reiese din textul articolului, publicația noastră a menționat că Mirea Viorica este cercetată penal pentru comiterea infracțiunii de furt, fapt confirmat de adresa Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, prezentată în facsimil. Până la pronunțarea instanței de judecată, Mirea Viorica este nevinovată din punct de vedere legal. Folosirea sintagmei “administratora penală” este justificată strict de cercetarea penală aflată în derulare, ziarul ‘Dezvăluiri’ își cere scuze pentru alte eventuale conotații.

REDACȚIA ”DEZVĂLUIRI”

MIREA VIORICA, Administrator

Publicăm în continuare punctul de vedere al administratorei Mirea Viorica, prezentat de aceasta într-o discuție cu reporterii ‘Dezvăluiri’:

Sintagma “administratora penală” utilizată de ziarul ‘Dezvaluiri’ este o calomnie care are drept scop defăimarea mea și a familiei mele, nu am fost niciodată condamnată la 3 ani de închisoare. Nu am furat și nu am întocmit acte false la Asociația de Proprietari 358.

Nu sunt cercetată penal, o persoană este cercetată penal doar atunci când ajunge în instanță. Documentul prezentat de ziarul ‘Dezvăluiri’ nu demonstrează că aș fi “administratoră penală”.

La venirea mea în Asociație, în 25.03.2009, am pus la dispoziție cazierul meu judiciar, care demonstrează că nu am nici o condamnare definitivă și irevocabilă. De asemenea, cazierul emis în data de 02.03.2010 confirmă că nu am nici o condamnare.

Penalitățile RADET se datorează fostei administratore, Rădulescu Viorica, care nu a achitat la termen 4 facturi în anul 2006. Pe factura din octombrie 2009 pe care RADET a emis-o către Asociație apar penalități în valoare de 144,24 RON. Ni s-a solicitat din partea RADET să achitam în cel mai scurt timp la caserie aceste penalități, în caz contrar urmând a primi un titlu executoriu. Am achitat aceste penalități, dovadă fiind factura emisă de RADET în noiembrie 2009. Decizia de a se imputa aceste penalități este a Comitetului Executiv din noiembrie 2009, fiind consemnată de procesul verbal la punctul 2: “Pentru suma de 144,24 penalități RADET din 2006, Comitetul a propus să fie recuperate pe listele din noiembrie domnului Stici Costică (fost președinte), Crișan Maria (cenzor) și Rădulescu Viorica administrator în perioada 2006. În unanimitate de voturi se aprobă reținerea a câte 48,08 RON de fiecare.” Pe listele de plată aceste penalități sunt evidențiate separat, nefiind incluse în întreținere.

Familia Rădulescu nu a plătit niciodată la zi întreținerea, având în prezent datorii de 174,87 RON. Acuzația conform căreia l-aș fi obligat pe fiul fostei administratore să achite penalitățile și i-aș fi emis o chitanță eronată este mincinoasă. I-am dat chitanță în mod corect, nu i-am luat banii cu japca, așa cum afirmă dânsul.

ARICESCU TRANDAFIR, Președinte

Publicăm în continuare punctul de vedere al președintelui Aricescu Trandafir, prezentat de acesta într-o discuție cu reporterii ‘Dezvăluiri’:

Afirmația din articolul ‘Mirea Viorica, administratora penală’, publicat de ziarul ‘Dezvăluiri’, conform căreia aș fi contestat ca președinte, este neadevărată. Nu se poate afirma că aș fi contestat. La Adunarea Generală a asociației eu nu am dorit să mai candidez, dar locatarii prezenți m-au propus și m-au votat în unanimitate.

Nu sunt în gașcă cu nimeni, nu eu am angajat-o pe d-na Mirea ca administrator. Mai mult decât atât, de la numirea mea ca președinte al asociației am încercat în repetate rânduri să o demit pe administratora Mirea. Deci este total falsă afirmația conform căreia aș dori menținerea în funcție a acesteia. De când am fost ales, nu am luat nici o hotărâre de unul singur. La ultima ședință a comitetului executiv am propus demiterea administratorei Mirea, dar tot comitetul s-a opus, cu excepția unei doamne care s-a abținut. Comitetul executiv o sprijină pe d-na Mirea pentru a rămâne în continuare administrator. În comitet doar eu și cu d-na Apostol dorim demiterea administratorei Mirea. Ceilalți membri, în special d-na Dumitru, d-na Calotă, d-nul Mocanu, o susțin pe administratora Mirea. Eu nu o vreau pe d-na Mirea ca administrator și nici dânsa nu mă dorește președinte, ca dovadă dânsa a votat împotriva alegerii mele și m-a reclamat la primărie.

Până la apariția articolului ‘Mirea Viorica, administratora penală’ nici eu și nici comitetul executiv nu am știut că d-na Mirea este cercetată penal. De asemenea, nu am știut că în anul 2008 primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, a desfăcut contractul de muncă al d-nei Mirea din cauza unor escrocherii imobiliare. Dacă d-na Mirea este cercetată penal atunci dânsa nu mai este compatibilă cu funcția de administrator și trebuie demisă. 

Administratora Mirea a dat în judecată asociația pentru a obține anularea Adunării Generale în care dânsa a fost demisă, fiind nemulțumită că nu s-a ținut cont de împuternicirile pe care a pretins că le are. Eu am fost cel care nu a fost de acord cu împuternicirile. D-na Mirea a abuzat de funcția de administrator și a obținut împuterniciri în mod incorect, în timpul programului de încasări, chiar la ghișeul asociației. Dânsa a întrebat locatarii la ghișeul asociației dacă vin la Adunarea Generală și a convins pe câțiva să-i dea dânsei împuterniciri. Nu știu cum a reușit să îi convingă, dacă a făcut sau nu presiuni asupra lor, însă faptul că a solicitat împuterniciri la ghișeul asociației este un abuz. Și eu, în calitate de președinte, aș putea să strâng 100 de împuterniciri. Doar 4 persoane din cele prezente în sală au votat pentru menținerea d-nei Mirea pe funcția de administrator, restul persoanelor fiind împotrivă.

Există într-adevăr o decizie a Adunării Generale de demitere a administratorei Mirea în termen de două săptămâni, însă decizia nu poate fi pusă în aplicare. Până la pronunțarea instanței de judecată în dosarul 14725/212/2010, în care administratora Mirea a dat în judecată asociația, aceasta nu poate fi demisă. D-na Mirea a reclamat asociația deci implicit pe mine ca președinte și la Primăria Constanța, dar răspunsul primit de la primărie este negativ pentru dânsa.

Domnul Ștefan Pielelungă a falsificat procesul verbal al Adunării Generale, fapt ce apare consemnat și în procesul verbal. Chiar eu am fost cel care a sesizat că pe tot parcursul ședinței dl. Pielelungă a scris numai ce a dorit d-na Mirea, nu ce spuneau cei din sală. În procesul verbal dl. Pielelungă a înscris 23 de voturi pentru Mirea Viorica, în realitate doar 4 dintre locatarii prezenți în sală au votat pentru d-na Mirea, toți ceilalți fiind împotrivă. 

Au existat și există reclamații ale locatarilor care acuză diverse abuzuri comise de administratora Mirea. Am rezolvat personal aceste reclamații și am luat măsuri împotriva d-nei Mirea, pentru a o determina să-și exercite legal atribuțiile. Nu am fost niciodată de acord cu comportamentul dânsei, chiar în Adunarea Generală am luat cuvântul la tribună și am declarat public că m-am săturat de comportamentul dânsei. Comitetul executiv a hotărât reținerea penalităților RADET separat de întreținere. Dacă administratora Mirea a condiționat achitarea întreținerii de plata penalităților RADET atunci categoric a comis un abuz. Eu am aflat de acest incident doar după publicarea articolului în ‘Dezvăluiri’.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top