Politic

Ministrul Transporturilor a semnat șase contracte importante pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în județul Constanța

Deputatul Lucian Lungoci, membru al Comisiei pentru Transport și Infrastructură a Camerei Deputaților, a participat la Primul Comitet de Monitorizare a Programului de Transport, prezidat de Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. În cadrul comitetului, a fost prezentat Programul de transport 2021-2027, care cuprinde opt axe principale. Pentru județul Constanța, programul cuprinde mai multe obiective de investiții în domeniul rutier, feroviar, naval și multimodal, inclusiv dezvoltarea și extinderea capacităților Aeroportului Mihail Kogălniceanu. Sorin Grindeanu a semnat șase contracte cu finanțare europeană prin POIM, toate pentru Constanța, cu o valoare totală de 682.658.700,81 de lei. Implicarea ministrului Grindeanu în problematica transportului din județul Constanța este salutată și apreciată de către deputatul Lucian Lungoci, care are încredere că investițiile în acest domeniu vor continua.

„În calitate de membru al Comisiei pentru Transport și Infrastructură a Camerei Deputaților, am participat la Primul Comitet de Monitorizare a Programului de Transport. Comitet prezidat de Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
În cadrul Comitetului, a fost prezentat Programul de transport 2021 – 2027 cu cele opt 8 axe principale. Pentru județul Constanța, în program sunt prinse următoarele obiective de investiții:
RUTIER – Alternativa Techirghiol (A2/A4 – Olimp)
CĂI FERATE – Complex feroviar Port Constanța- Palas
TRANSPORT NAVAL și MULTIMODAL -Modernizare Port Constanța inclusiv facilități de combustibili alternativi

  • Dezvoltare servicii transport maritim pe distanțe scurte în Portul Constanța
  • Îmbunătățirea condițiilor de navigabilitate pe Dunăre
  • Canalul Dunăre București

TRANSPORT AERIAN – Dezvoltarea și extinderea capacităților Aeroportului Mihail Kogălniceanu
Sorin Grindeanu- cel mai eficient ministru din guvernul Ciucă, fie și dacă se ia în calcul accesarea fondurilor europene- a semnat șase contracte cu finanțare europeană prin POIM. Toate pentru Constanța! Un județ cheie din punctul de vedere al Ministrului Transporturilor.
Valoarea totală a contractelor este de 682.658.700,81 de lei, valoarea finanțabilă din fonduri europene fiind de 477.837.513,83 de lei.
Trei din cele șase contracte sunt semnate cu instituții ale statului român – două la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța și unul la Societatea Națională „Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu”- iar celelalte trei cu entități private. Dintre acestea, două sunt legate tot de modernizarea Portului Constanța.
În calitate de constănțean, salut și apreciez implicarea ministrului Sorin Grindeanu în problematica transportului de orice fel din județul nostru și am convingerea că investițiile din acest domeniu nu se vor opri aici”, declară Lungoci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top