Ancheta

Ministrul Sportului și-a PREMIAT actrița-consilier personal, în timp ce sportivii și antrenorii nu au mai pupat premieri de doi ani!

Sindicatul Naţional Tineret şi Sport îl acuză pe ministrul Sportului, Eduard Novak, că ar fi premiat-o pe consiliera personală, Ionela Lucreția Roșca și ar fi ajutat-o să câștige sume de bani și de la Biroul de Turism pentru Tineret. Asta în condițiile în care sportivii și antrenorii nu au mai primit premieri de doi ani, din lipsă de fonduri.

Totodată, semnatarii comunicatului spun că angajați ai ministerului ar fi fost puși să șteargă declarațiile de avere ale consilierei:

Conducerea Ministerului Sportului comite ilegalități pe bandă! După ce mai multe voci au cerut demiterea ministrului Novak, în sediul din strada Vasile Conta se lucrează la ștergerea urmelor compromițătoare și se încearcă mușamalizarea ilegalităților făcute în ultimii doi ani. Dar, pentru a ascunde lucrurile făcute nelegal, acum se comit alte ilegalități!”.

Roșca a fost numită și în Consiliul de Administrație al BTT

Sindicatul acuză: Declarațiile de avere ale consilierei au dispărut de pe site-ul ministerului

Astfel, au început să dispară unele documente, printre acestea aflându-se și declarațiile de avere și interese ale consilierei Roșca Ionela, pentru care s-a dat dispoziția de a fi șterse de pe site-ul instituției. Ministrul Novak nu a răspuns nimic până la această dată referitor la sesizarea dispariției acestor documente de pe pagina de internet a ministerului.

Pentru angajații din teritoriu nu sunt bani

Reprezentanții sindicatului acuză că în Ministerul Sportului se lucrează cu dublă măsură și spun că angajații din Federațiile, Cluburile și Complexurile Sportive Naționale, Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret și restul unităților subordonate sunt mințiți că bugetul nu permite acordarea unor drepturi, în timp ce la minister sunt înființate posturi fictive pentru apropiații conducerii, care primesc salarii și premieri foarte mari. Unitățile din subordinea ministerului sunt lăsate fără bugete, iar șefii din aparatul central primesc funcții în consilii de administrație și salarii din trei locuri simultan.

Cât a câștigat actrița lui Novak

Conform sursei citate, Ionela Lucreția Roșca (fostă Nedelea) a câștigat din relația cu Novak următoarele sume:

– 55.200 RON, salarii de la Ministerul Sportului.

– 13.718 RON, salarii de la Biroul de Turism pentru Tineret.

– 14.700 RON, premiere de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pentru rezultatele sportive de excepție.

În timp ce pentru sportivi și antrenori nu s-au plătit premieri de doi ani, consiliera personală a ministrului este premiată la nivel maxim pentru contribuția la obținerea unor rezultate deosebite! Așteptăm în continuare răspunsul Ministerului Sportului la cu privire la ștergerea acestor declarații de avere și interese de pe site-ul instituției, sperăm că este doar un accident, nu o acțiune intenționată, nu poate fi aceasta activitatea conducerii”, spun reprezentanții sindicatului.

Actriță și public speaker

Trainer în public speaking, Roșca e absolventă a Universității de Artă Teatrală din Târgu Mureș, oraș în care a și activat ca actriță în perioada 2006-2012. A fost distribuită și în câteva producții românești.

În anii precedenți, a colaborat cu Eduard Novak pe diverse proiecte de comunicare și limbaj, ocupându-se de aparițiile publice, pe când acesta era președinte al Federației Române de Ciclism.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top