Politic

Ministrul Mediului NU vrea plaje la liber, ci doar administrate de privați

Vizita ministrului Mediului Tanczos Barna pe litoral, în special pe plaja din Eforie Sud, nu a rămas fără ecou în rândul politicienilor de la malul mării. Iată ce spune despre această vizită a ministrului amintit, deputatul de Constanța al partidului Forța Dreptei, Bogdan Bola:

„Ministrul Mediului Tanczos Barna se face că nu a auzit de inițiativa „plaje libere pentru constănțeni”. Mai mult, el vorbește doar despre licitațiile pe care vrea să le desfășoare cât mai repede, anul viitor, la care să participe doar agenți economici. Vor să le facă pe repede înainte, ca nu cumva să intre proiectul nostru în dezbaterile Parlamentului!”

Aflat pe litoral ieri, ministrul Barna a declarat: „Trebuie să fim singurul administrator, să gândim împreună cu administrațiile locale viitorul și, după aceea, exploatarea pe care trebuie să o facă COMPANIILE PRIVATE, conform regulilor stabilite prin PUZ și prin contractele de închiriere”. “

“Deci scopul lor este clar – licitații și închiriat totul pe plajele noastre”, comentează Bogdan Bola.

Tot Bola mai adaugă: “Acest ministru, care numai al Mediului parcă nu este, exclude din start posibilitatea ca primăriile riverane litoralului să poată avea acces și să administreze „la liber” porțiuni de plajă cu destinație publică. Vrea ca toate plajele să fie date către operatori privați, obligându-ne să „jucăm” doar după reguli impuse de alții, la care noi nu vom avea ce comenta apoi.

De faptul că Bucureștiul este rupt de realitățile noastre, din teritoriu, m-am convins de mult timp. Dar chiar să nu îți pese deloc de dorința oamenilor care trebuie să suporte, în mod direct, imbecilitățile deciziilor luate undeva, la sute de km distanță..?

Ministrul Barna vorbește de PUZ-uri…păi majoritatea localităților riverane nici nu au PUZ. Mai mult, prin PUZ-ul făcut de Mazăre, s-a permis construcția de piscine direct pe plaja din Mamaia și a tuturor construcțiilor de pe plajă. De ce să fim obligați noi să suportăm toate aceste mizerii?

Ce credeți? Ar trebui să ne dăm bătuți sau să mergem înainte cu proiectul nostru? Considerați că noi, constănțenii, dar și turiștii care vin la noi și își doresc asta, merităm niște plaje libere de construcții, șezlonguri și tarabe, care acoperă nisipul și nu au nicio legătură cu ideea de relaxare?”

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top