Fără categorie

Ministrul Bogdan Manoiu, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, s-a intalnit azi 8 decembrie, cu ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett

Cei doi demnitari au abordat subiecte legate de viitorul Consiliu European (ce se va desfasura in perioada 10-11 decembrie la Bruxelles); dintre acestea situatia economica si financiara in contextul crizei economice, precum si problema schimbarilor climatice au fost discutate pe larg.

In privinta situatiei economice si financiare si evolutiile pietei muncii in contextul crizei economice, cei doi demnitari au salutat acordul politic constituit pe pachetul legislativ privind supravegherea financiara la nivel european. In cadrul Consiliului European, liderii statelor membre vor omologa adoptarea acestui pachet în Consiliu, urmând ca propunerile legislative pertinente sã treacã in urmatoarea etapã de adoptare, respectiv aprobarea in Parlamentul European. Statele membre, inclusiv Romania, sunt interesate de utilizarea resurselor si mecanismelor de care dispun, implicit prin intermediul propriilor europarlamentari, pentru a obtine acordul Parlamentului European pe textele agreate in Cons…

Cei doi demnitari au abordat subiecte legate de viitorul Consiliu European (ce se va desfasura in perioada 10-11 decembrie la Bruxelles); dintre acestea situatia economica si financiara in contextul crizei economice, precum si problema schimbarilor climatice au fost discutate pe larg.

In privinta situatiei economice si financiare si evolutiile pietei muncii in contextul crizei economice, cei doi demnitari au salutat acordul politic constituit pe pachetul legislativ privind supravegherea financiara la nivel european. In cadrul Consiliului European, liderii statelor membre vor omologa adoptarea acestui pachet în Consiliu, urmând ca propunerile legislative pertinente sã treacã in urmatoarea etapã de adoptare, respectiv aprobarea in Parlamentul European. Statele membre, inclusiv Romania, sunt interesate de utilizarea resurselor si mecanismelor de care dispun, implicit prin intermediul propriilor europarlamentari, pentru a obtine acordul Parlamentului European pe textele agreate in Consiliu.

Schimbarile climatice au fost un alt subiect abordat de cei doi demnitari, care au apreciat ca este extrem de importanta degajarea unui acord semnificativ, ambitios, in cadrul Conferintei de la Copenhaga care urmareste stabilirea regimului juridic post-Kyoto. In acest context, ambasadorul Regatului Unit a afirmat ca tara sa va milita pentru trecerea de la obiectivul de reducere a noxelor cu 20%, stabilit unilateral in cadrul UE, la cel de 30%, precum si pentru o angajare comuna substantiala a Uniunii in sensul finantarii masurilor de combatere a schimbarilor climatice in tarile in curs de devoltare, in perioada 2010-2012.

Seful Departamentului pentru Afaceri Europene a reiterat argumentele sustinute de Romania in contextul negocierilor din interiorul UE pentru constituirea pozitiei comune in cadrul Conferintei de la Copenhaga. Acesta s-a referit la principiile prefinantarii, la cheia de distributie privind contributiile statelor membre in perioada post-2012, dar si la sursele acestui sprijin acordat tarilor in curs de devoltare. De asemenea, ministrul pentru Afaceri Europene a subliniat importanta pentru Romania a reportarii surplusului de unitati ale cantitatii atribuite in perioada post-2012.

Cele doua tari au colaborat in cadrul Uniunii Europene pentru a promova actiunea globala coordonata impotriva schimbarilor climatice, cooperand si in perioada premergatoare Consiliului European din decembrie 2008, cand liderii celor 27 de state membre au convenit asupra pachetului Energie/Schimbari climatice, a carui tinta o constituie reducerea emisiilor de carbon si promovarea resurselor regernerabile de energie la orizontul anului 2020. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top