Opinii

Mihail Kogălniceanu, campioană naţională la rugby Under 12

Al doilea titlu cucerit în numai trei ani, în dauna marilor echipe din capitală

Rugbyul juvenil dobrogean este în ultimii ani într-o continnuă dezvoltare, echipele de la malul Mării Negre reuşind performanţe extraordinare pe plan naţional. Unul dintre cluburile care înregistrează succes după succes în acest domeniu este CS Mihail Kogălniceanu. În urmă cu doar câteva zile, echipa de juniori Under 12-13 antrenată de profesorii Cornel Vasile şi Romeo Bezuşcu a cucerit cel de al doilea titlu naţional consecutiv, un lucru extraordinar dacă ţinem cont de faptul că această grupare sportivă are doar trei ani de existenţă. După evoluţii excelente în primele două turnee ale competiţiei, CS Kogălniceanu a mers în ultima întrecere, organizată în capitală.

Un articol de Cristian CEALERA

Sorţii au fost de la început vitregi, constănţenii trezindu-se într-o grupă infernală din care mai făceau parte şi marile favorite Steaua şi Dinamo. Fără să ţină cont de  CV-ul adversarelor, CS Mihail Kogălniceanu a câştigat partidă după partidă. Scorurile înregistrate ne scutesc de orice comentariu: 20-0 cu Dinamo, 35-0 cu Palatul Copiilor şi 15-10 cu Steaua, în grupe şi 20-0 cu Valahii Tărtăşeşti, în finală. Kogălniceanu este singura echipă din provincie care reuşeşte să cucerească titlul naţional la această categorie de vârstă, într-o competiţie pe care Bucureştiul a considerat-o întotdeauna fieful său. Cei de la Kogălniceanu nu vor să se oprească aici şi consideră că se află doar la început pe drumul performanţei. Antrenorul Cornel Vasile a declarat: “În doar trei ani am reuşit să facem multe lucruri bune. Avem acum 80 de copii la diverse categorii de vârstă. Am încheiat de curând un protocol cu CS Ovidiu, o fuziune la nivel de judeţ care ne va permite să participăm la competiţiile naţionale viitoare. Clubul nostru a devenit o certitudine în rugbyul juvenil, astfel încât am dat deja clubului Farul 12 jucători Under 16 pentru echipa lor de juniori, care activează în campionat. Am dat de asemenea doi jucători şi la Cleopatra” a mai declarat tehnicianul. CS Mihail Kogălniceanu, sprijinită de administraţia locală condusă de edilul Ancuţa Belu este decisă să continue cucerirea de trofee, devenind astfel o prezenţă stabilă şi dominantă în lumea sportului cu balonul oval.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top