Politic

Michael Gudu: Românii sunt protejați și acum de prețurile mari la energie, prin schema de plafonare aflată în vigoare

Michael Gudu tarife energie

Deputatul liberal Michael Gudu arată într-o postare pe Facebook că PNL a reușit să păstreze tarifele mici pentru consumatorii casnici aflate acum în vigoare și a obținut tarife sustenabile pentru mediul economic, în urma negocierilor cu PSD și cu UDMR.

Gudu explică faptul că discuțiile din spațiul public sunt legate de amendamentele la noua OUG pe energie, care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023, pentru a lăsa timp de adaptare furnizorilor de energie.

Începând cu 1 ianuarie 2023, prin amendamente care vor fi depuse în Parlament, sunt păstrate tarifele mici pentru consumatorii casnici cu consum sub 255 kWh/lună și am adăugat un nou tarif plafonat pentru cei cu consum peste 255 kWh/lună (aceștia vor plăti maxim 1,30 lei/kWh). În prezent, aceste categorii de clienți plătesc tariful practicat de furnizor. Prin amendamentele depuse la Parlament vor fi menținute tarifele plafonate pentru IMM-uri și am obținut un preț fix pentru marii consumatori industriali (maxim 1 leu/kWh, respectiv maxim 1,30 lei/kWh)”, a transmis deputatul liberal.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top