Politic

Michael Gudu: Dosarul cu șină este interzis în România, nu te lăsa indus în eroare de funcționarii rezistenți la schimbări

„Dacă încă îți sunt cerute dosare cu șină, diverse alte obiecte de papetărie sau copii după documente, trimite-i prefectului o sesizare cu situația întâmpinată.

4 iulie 2023 este ziua în care am trimis în istorie un simbol puternic al birocrației excesive care caracterizează serviciile publice din România. Puternic ancorat în realitățile noastre cotidiene, devenit aproape obiect de patrimoniu național, dosarul cu șină nu va dispărea prea ușor fără un efort comun, perseverență și determinare.

România fără Dosar este o campanie prin care transformăm o lege bună într-un model de bune practici la nivel național. Și nu putem face acest lucru decât împreună”, a transmis deputatul liberal Michael Gudu.

Proiectul PNL desființează dosarul cu șină și aducerea la o instituție publică a unor documente emise, în prealabil, de alte instituții ale statului. Astfel, interacțiunea cetățeanului cu statul va fi mai simplă, mai eficientă și mai agreabilă. Legea 9/2023 completează un pachet de legi concepute de PNL, ce vizează reducerea birocrației și digitalizarea administrației publice.

„Legea este o victorie a tuturor contribuabililor care s-au lovit de birocrație la aproape fiecare ghișeu de instituție publică. Această victorie în folosul cetățenilor a fost posibilă anul trecut, în Parlament, prin votul responsabil al aleșilor liberali. Legea 9/2023 a fost promulgată pe 4 ianuarie de președintele Iohannis, dar pe 4 iulie s-au încheiat cele 180 de zile în care instituțiile au avut timp să se pregătească pentru aplicarea ei”, a adăugat parlamentarul tulcean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top