Opinii

Mariana Mircea a dat startul pentru dezvoltarea durabilă a oraşului Cernavodă

Cu ocazia lansării oficiale a campaniei „Primeşte un arbore în familia ta”, Mariana Mircea, primarul oraşului Cernavodă, a demonstrat grija pentru natură şi pentru necesitatea mai multor spaţii verzi.

 

Un articol de Andreea PAVEL

Aceasta a participat la proiectul demarat de Societatea Naţională Nuclearelectrica, ale cărui acţiuni au fost găzduite de Liceul teoretic Anghel Saligny şi de Grupul Şcolar Energetic din Cernavodă. În curtea instituţiilor au fost plantaţi 25 de copaci şi alţi 25 de arbuşti, iar campania se vrea a fi un aport importanta la sănătatea cernăvodenilor şi la dezvoltarea durabilă a societăţii. De asemenea, se încearcă, prin această iniţiativă, transformarea tinerilor în oameni responsabili atunci când vine vorba de natură, motiv pentru care întreg proiectul a implicat activitatea elevilor de gimnaziu, liceu şi a altor tineri care şi-au exprimat dorinţa de a fi voluntari la plantarea arbuştilor şi copacilor. Pentru un bun exemplu, cei dintâi au fost chiar Mariana Mircea, primarul oraşului, şi Ionel Bucur, directorul Centralei Nucleare Electrice Cernavodă, care au plantat un copac botezat „Prietenie”. Şi ca numele pus de cei doi primului copac plantat să fie predestinat, după acţiunea benefică pentru viitorului mediului înconjurător, au urmat jocuri în aer liber, prilej cu care cei care au plantat pomi au fost răsplătiţi cu premii. Aceştia au primit de asemenea şi „Ghidul micului ecologist”, pentru a-şi pune la punct cunoştinţele privind îngrijirea spaţiilor verzi.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top