Politic

Marian Cruşoveanu: Treceri de pietoni mai sigure pentru toţi participanţii la trafic

În plenul Camerei Deputaţilor a fost adoptat proiectul legislativ prin care trecerile de pietoni devin mai sigure, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Despre acestă lege, deputatul constănțean, Marian Crușoveanu, a declarat:

„Această lege completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în care se introduce un aliniat prin care administratorii drumurilor sunt obligaţi să asigure iluminarea corespunzătoare a trecerilor nesemaforizate, prin marcarea şi semnalizarea cu sisteme inteligente de iluminat.
Proiectul legislativ are în vedere reducerea riscului atunci când pietonii traversează strada, în timp ce locurile marcate devin mai vizibile pentru şoferi, astfel încât toţi participanţii la trafic vor putea fi mai atenţi. Având în vedere că statisticile indică un număr mare de amenzi ce au fost date pentru neacordarea de prioritate, iluminarea trecerilor de pietoni va preveni riscul de accidente rutiere. Conform datelor oferite de Poliţia Română, doar în anul 2020, aproximativ 19 mii de şoferi au fost amendaţi.
Camera Deputaţilor este decizională, iar după ce acest proiect va fi promulgat de către preşedintele României şi publicat în Monitorul Oficial, administratorii drumurilor publice vor avea la dispoziţie aproximativ doi ani pentru a îl pune în practică.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top